طبق روال این سنت قدیمی، دامداران ندوشنی قبل از آغاز پشمچینی، گوسفندان خود را در یک آبگیر طبیعی یا برکهای میشویند تا پشم گوسفندان از گردوخاک، خارهای چسبیده به پشم و حشرات موذی پاک و تمیز شود.
پشمچینی با یک قیچی بزرگ که در گویش محلی به آن "دوکارد" میگویند با دقت و ظرافت خاصی انجام میشود تا پشمهای گوسفندان بهخوبی چیده شود و آسیبی به دام نرسد.
کار پشمچینی توسط دامداران بهصورت دست جمعی و سالی یکمرتبه در اواخر فصل بهار انجام میشود. باید گفت در امر پشمچینی گوسفندان زنان هم مشارکت دارند و پشمهای چیده شده را از روی زمین برمیدارند. عموماً در این مراسم نهار از گوشت بزغاله که در گویش محلی به آن "کرّه" میگویند و بهوسیله آتش هیزم پختهشده است، صرف میشود.
باید در نظر داشت در صورت وجود صنایع تبدیلی و کارگاههای ریسندگی در منطقه، میتوان از آن برای رونق اقتصادی دامداران کمک گرفت و بیش از گذشته عزم دامداران را برای فعالیتهای بومی منطقه و رونق اقتصادی جزم و آنها را به ادامه اشتغال در این مسیر امیدوار نمود.