تشدید بازرسی‌ها کمکی به کاهش تخلفات مؤثر است؟ / ۲هزار بازرسی از واحدهای مواد غذایی و اماکن عمومی همدان

بازرسی از واحدهای مواد غذایی و اماکن عمومی همدان همزمان با ایام نوروز آغازشده است، در طرح بسیج نوروزی طرح حدود ۲ هزار مورد بازرسی از واحدهای تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین‌راهی صورت گرفته است.
کد خبر: ۱۹۲۳۶۹
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰ 06 March 2016

بازرسی از واحدهای مواد غذایی و اماکن عمومی همدان همزمان با ایام نوروز آغازشده است، در طرح بسیج نوروزی طرح حدود ۲ هزار مورد بازرسی از واحدهای تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین‌راهی صورت گرفته است.

به گزارش تابناک همدان؛ طرح بسیج نوروزی به ‌منظور تشدید نظارت‌ها و بازرسی‌های بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع, عرضه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی کشور و ازجمله همدان در حال برگزاری است.

هرساله برنامه بسیج سلامت نوروزی از اسفندماه لغایت ۱۵ فروردین‌ماه با حضور فعال بازرسین بهداشت محیط از ۸ صبح تا ۸ شب در ساعات اداری و غیر اداری و روزهای تعطیل با اولویت نظارت بر مراکز و اماکن حساس اقدام به نظارت می‌کنند.

این بازرسی‌ها باهدف حفظ و ارتقای سطح سلامت جامعه و مسافران نوروزی و ایمنی آب و مواد غذایی در سطح عرضه به‌منظور کاهش و کنترل بیماری‌های مرتبط با آب و مواد غذایی در ایام نوروز اجرا می‌شود.

مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت همدان با اشاره به اینکه به دلیل تشدید مسافرت‌ها در ایام نوروز بازرسی‌ها افزایش‌یافته است گفت: تاکنون یک‌هزار و ۴۲۵ مورد بازرسی از واحدهای تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین‌راهی صورت گرفته است.

حسین خالقی مجد با اشاره به آغاز طرح بسیج سلامت نوروزی از ابتدای اسفند تا پانزدهم فروردین‌ماه سال آینده اظهار کرد: این طرح در ساعات اداری و غیر اداری و حتی روزهای تعطیل انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه بر اساس دستورالعمل ابلاغ‌شده زمان بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین‌راهی از هشت صبح تا هشت شب است، گفت: در شهرستان همدان زمان بازرسی‌ها را تا ۱۱ شب افزایش داده‌ایم.

مسئول بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت شهرستان همدان بابیان اینکه از ابتدای طرح تاکنون ۸ هزار و ۵۳۳ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین‌راهی مورد بازرسی قرارگرفته‌اند، خاطرنشان کرد: این اماکن شامل خواروبارفروشی‌ها، رستوران‌ها، قنادی‌ها، آرایشگاه‌ها، هتل‌ها، اماکن بین‌راهی است.

وی از انجام حدود ۲ هزار مورد بازرسی طی طرح بسیج نوروزی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، اماکن عمومی و بین‌راهی خبر داد و گفت: در این مدت ۳۹ مرکز به مراجع قضایی معرفی شدند.

خالقی مجد با اشاره به تعطیلی ۶ واحد از این مراکز، افزود: از این تعداد چهار مورد نانوایی قطع سهمیه شدند.

وی با اشاره به صدور ۲۷۲ مورد کارت معاینه پزشکی برای شاغلین مراکز تهیه و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی و بین‌راهی، گفت: از ابتدای طرح تاکنون ۴۲ مورد نمونه ‌برداری از مواد غذایی تهیه‌شده در واحدهای صنفی انجام شده که فعلاً نتایج آنها به دست ما نرسیده است.

مسئول بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت شهرستان همدان از کشف و معدوم‌سازی ۷ هزار و ۶۷۲ کیلو مواد غذایی فاسد و فاقد صلاحیت مصرف خبر داد و افزود: در این مدت ۱۰ روزه پنج مورد نمونه‌برداری از آب استخرها انجام شده که خوشبختانه تمام موارد مشکل آلودگی نداشتند.

وی با اشاره به ۴۱ مورد نمونه‌برداری آب شهری و روستایی تصریح کرد: تمام نمونه‌برداری‌ها از آب شهری نتایج منفی داشت و سالم بودند اما دو مورد آب روستایی با مشکل آلودگی مواجه بود.

خالقی‌مجد با اشاره به ۲۹۵ مورد کلر سنجی از شبکه آب‌رسانی شهری و روستایی در این مدت ۱۰ روزه، افزود: از ابتدای طرح تاکنون با ۶ مورد از دست‌فروشان و ۱۱ مورد وانت‌بارهای دوره‌گرد برخورد شده است.

وی با بیان اینکه این طرح توسط بازرسان بهداشت تا پایان تعطیلات نوروز ادامه خواهد داشت، گفت: واحدها در طرح بازرسی‌ها سه بار توسط بازرسان و کارشناسان بهداشتی کنترل خواهند شد.

آئین نامه اجرایی ماده 13 قانون مواد خوردنی آشامیدنی آرایشی و بهداشتی که دربرگیرنده 3 مقوله مهم و حساس "بهداشت فردی"،"بهداشت ابزار و وسایل کار" و "بهداشت ساختمانی" است از پرکاربردی‌ترین مواد قانونی در شبکه‌های بهداشت و درمان است، که قدرت جلوگیری از ادامه فعالیت مراکز و اماکن متخلف را به بازرس می‌دهد.

به دلیل مهم بودن بهداشت مراکزی که با مواد غذایی سروکار دارند، باید بازرسی از این اماکن با جدیت ادامه داشته باشد تا به دلیل زیاده خواهی برخی افراد سلامت میهمانان نوروزی با خطر مواجه نشود.


منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار