مدیرعامل صندوق اعتباری هنر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعدازظهر امروز در دومین روز از همایش اقتصاد هنر اظهار داشت: اقتصاد فرهنگ و هنر در آمریکا، 7.6 تولید ناخالص ملی را تشکیل می‌دهد و دومین درآمد انگلستان از اقتصاد فرهنگ و هنر بوده و اندونزی وزارت صنایع خلاق راه‌اندازی کرده است.
کد خبر: ۹۲۰۵
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۷ 01 March 2015
غلامرضا خلیل ارجمندی گفت: شورای اقتصاد هنر به‌عنوان یکی راهبردهای اقتصاد خلاق، راه‌اندازی اتاق فرهنگ و هنر ایران را در دستور کار قرار داده است.
وی افزود: آلمان که کشوری صنعتی است در سال 2013 از فرهنگ و هنر بیشتر از صنعت درآمد داشته و 4.8 میلیون نفر اشتغال ایجاد کرده است.
ارجمندی ادامه داد: نیروهای تحصیل‌کرده هنری و فرهنگی کشور ما با مشکل اشتغال مواجه هستند و باوجود تعداد زیاد انجمن‌ها و سمن‌ها برخی نمی‌توانند دفتر اجاره کنند و تعدادی از انجمن‌ها و تشکل‌های ما تنها یک کارت عضویت هستند.
وی اضافه کرد: شرکت مایکروسافت به ما کالا نفروخته بلکه مدل زندگی فروخته و ازاین‌رو اعتقاد جدی داریم اقتصاد فرهنگی در دنیای امروز از موارد ضروری است و برای تولید محتوا ما نیز باید اقتصاد هنر ویژه خود را داشته باشیم.
این مسئول خاطرنشان کرد: امروز در عرصه هنری ما تنها عرصه‌ای که اندکی اقتصادی شده بحث هنرهای تجسمی است چنانکه در حراج تهران ما توانسته‌ایم تاکنون 13 میلیارد تومان فروش داشته باشیم. نبود بیمه آثار هنری در ایران نقص بزرگی است.
وی تصریح کرد: اقتصاد هنر ما زیرساخت ندارد و همین عرصه هنرهای تجسمی نیز در نبود زیرساخت، پایدار نخواهد بود چنانکه ما هنوز بیمه آثار هنری نداریم.
ارجمندی ابراز داشت: باوجوداینکه حدود دو میلیارد دلار تابلوهای فرهنگی هنری در موزه معاصر ما وجود دارد و برخی شوهای فرهنگی هنری می‌گویند تابلوهای خود را بیاورید فقط نمایش دهید و چند میلیون دلار دریافت کنید که به سبب همین نبود بیمه آثار هنری و قیمت‌گذاری نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه افزود: در اقتصاد ملی در گزارش بانک مرکزی اقتصاد هنر در شمار «سایر» شناخته می‌شود و در این چارچوب، خدمات فرهنگی ما سرفصل ندارد و به همین دلیل چون در دنیا این ارقام میلیون دلار است، آنکتاد (کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل) در مقابل ایران خط تیره می‌گذارد چون ارقام اقتصاد هنر در آن به میلیون دلار نرسیده است.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه با تأکید بر این‌که دولت نمایشگاه‌دار نیست، متذکر شد: ضرورت ندارد که دولت وارد این عرصه شود چراکه دولت اگر به این عرصه ورود کند از فرهنگ و هنر به‌عنوان ابزار استفاده می‌کند و درنهایت هنر آسیب خواهد دید.
وی ادامه داد: در شرایطی که سهم وزارت فرهنگ و ارشاد از بودجه فرهنگی کشور بسیار ناچیز است ما در ادارات کل ارشاد نیروهای انسانی مازاد داریم و بیهوده این بخش را متورم ساخته‌ایم درحالی‌که به‌جای آن باید به ساماندهی و تقویت صنوف فرهنگ و هنر بپردازیم.
این مسئول اضافه کرد: باید تلاش کنیم ساختارها شکل بگیرند و بعد آن‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنیم که البته این کار باید به‌تدریج انجام شود و در آینده نمایشگاه قرآن، کتاب و ... توسط بخش خصوصی برگزار شود.
به گفته وی، تأسیس نهادهای مالی فرهنگی بسیار ضرورت دارد و در این راستا تفاهم‌نامه‌ای با بانک‌ها و شرکت‌های سرمایه‌گذاری امضا شد تا مانند حراج کریستی، نهادهای مالی فرهنگی بخش خصوصی در ایران نیز تشکیل شود.
ارجمندی خاطرنشان کرد: هنرمند برای تولید اثر نیاز به تسهیلات بانکی دارد که در این زمینه چون هنرمند وثیقه ندارد و تنها وثیقه او هنر او است بنابراین بانک‌ها می‌توانند حداقل آن هزینه‌ای را که برای تبلیغات از کالاهای خارجی استفاده می‌کنند به خرید کالای هنرمندان بدهند یا حداقل برای کارمندان خود بلیت سینما و محصول صنایع‌دستی بخرند.
وی یادآور شد: در زمینه عرضه محصولات فرهنگی نیز اقداماتی را در دستور داریم و در این زمینه با برخی استان‌ها تفاهم‌نامه‌هایی امضاشده که امید داریم شیراز به‌عنوان شهر فرهنگ و هنر در این زمینه وارد میدان شود.
وی همچنین به ثبت صندوق نیکوکاری هنر اشاره کرد و گفت: در بخش نهادهای مالی نخستین کاری که صورت پذیرفت راه‌اندازی صندوق نیکوکاری هنر است که احتمالاً تا 20 اسفند پذیره‌نویسی آن انجام می‌شود.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار