فصل چهارم پژوهش های مشترک باستان شناسی قلعه ایرج توسط باستان شناسان ایرانی و اسکاتلندی با هدف تاریخ گذاری دقیق این بنای تاریخی، آغاز شد.
کد خبر: ۳۳۰۰۰۳
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۲ 16 November 2016
محمدرضا نعمتی سرپرست هیات باستان شناسی با اعلام این مطلب گفت: هدف از این فصل، تاریخ گذاری دقیق قلعه ایرج است، ما می دانیم این بنا متعلق به دوره ساسانی است اما برای اینکه متوجه شویم مربوط به کدام پادشاه ساسانی بوده است باید نمونه هایی از آن برداشت شود و با بررسی در آزمایشگاه،  تاریخ دقیق آن به دست آید.

وی افزود: قلعه ایرج یکی از وسیع ترین و بزرگترین استقرارگاههای تاریخی در دشت ورامین است .

به گفته وی ،این قلعه که در شمال روستای عسگر آباد بر سر راه ورامین به پیشوا واقع شده محوطه ای به طول 1450 متر شمالی- جنوبی و 1350 متر شرقی- غربی است که تمامی مصالح بکار رفته در آن از چینه و خشت خام است.

نعمتی اظهار داشت :از این قلعه تنها حصار آن پابرجاست که از ارتفاع آن 16 متر باقی مانده و ضخامت آن بین 20 تا 22 متر و دارای 4 دروازه بوده که در حال حاضر دو دروازه شرقی و غربی آن تقریبا سالم است.

وی افزود:این حصار دارای 140 برج نیم دایره ای است که در حدفاصل هر دو برج 4طاق بزرگ وجود دارد.

این باستان شناس گفت: با توجه به نتایج بدست آمده از کاوشهای فصول گذشته، گمانه های لایه نگاری در داخل دروازه شرقی قلعه ایرج انتخاب شده اند وعلاوه بر این گمانه ها حدود سه هکتار از زمینهای بخش غربی قلعه که در آنها کشاورزی انجام نمی شود نیز مورد بررسی ژئوفیزیک قرار گرفت.

نعمتی افزود: فصل چهارم پژوهش های مشترک باستان شناسی قلعه ایرج با هیاتی از دانشگاه ادینبورگ اسکاتلند و پروژه دیوار بزرگ گرگان با هدف لایه نگاری به منظور دستیابی به نمونه هایی جهت تاریخ گذاری دقیق و همچنین انجام بررسی ژئوفیزیک براساس مجوز صادره توسط رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری تا اواسط آذرماه ادامه دارد.
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار