یک روان‌شناس گفت: افرادی که عادت به تحقیر دیگران دارند، با این کار، ناراحتی، شکست و بی‌هدفی خود را به نمایش می‌گذارند.
کد خبر: ۳۰۲۶۳۵
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۸ 27 September 2016
«لیلا بابامرادی» ، اظهار کرد: واکنش نشان دادن به افرادی که تحقیر و خوارمان کرده و ارزش‌های‌مان را زیر سئوال برده، کمی دشوار و دردناک است. حتی گاهی زخم‌هایی که به‌علت تحقیر به روح ما وارد می‌شود، ممکن است تا ابد باقی بماند. با این وجود باید بدانیم که یک انسان موفق و با اعتمادبه‌نفس، هیچ نیازی به تحقیر دیگران ندارد، چون انسان‌های حقیر، دوست دارند که اطرافیانشان را زیر سئوال ببرند.

این روان‌شناس ادامه داد: برخی افراد به طور کلی نسبت به دیگران نگاه منفی دارند و این به‌علت کمبودهایی است که احساس می‌کنند، در واقع آن‌ها دوست دارند که خودشان را قدرتمندتر از سایرین جلوه دهند تا بر تزلزل شخصیتی خود غلبه کنند. هم‌چنین، ممکن است این افراد در گذشته آزرده شده باشند و چون توانایی مقابله با آن را نداشته‌اند، سعی می‌کنند که با تحقیر دیگران از موقعیت فعلی خود دفاع کنند.

وی افزود: وقتی بدانیم که تحقیر از جانب دیگران فقط نشان‌دهنده بی‌هدفی آن‌هاست، راحت‌تر و زودتر به عواطف طبیعی و عادی خود بازمی‌گردیم، به عبارتی شاید فردی که به طور دائم دیگران را تحقیر می‌کند، یکی از نزدیکان ما باشد و برایمان سخت باشد که بخواهیم از نظر عاطفی از او جدا شویم. اما هیچ نیازی به این کار نیست و فقط باید بکوشیم که در بحث‌هایی که او راه می‌اندازد، شرکت نکنیم.

بابامرادی تصریح کرد: در برابر تحقیر، پاسخ‌های بی‌شماری به ذهن ما خطور می‌کند اما اگر پاسخ دهیم و مقابله‌به‌مثل کنیم، شأن خود را پائین آورده‌ایم و این دقیقاً همان چیزی است که طرف مقابل می‌خواهد. علاوه‌بر این، زمانی که احساس می‌کنیم فردی با حالت تهاجمی با ما برخورد می‌کند، می‌توانیم بگوئیم « از تو ممنونم اما فکر می‌کنم که بهتر است توصیه‌هایت را برای خودت نگه داری»، چون اگر به توصیه‌های او گوش دهیم و هدیه‌های مسمومش را قبول کنیم، با این کار خشم و عصبانیت او را به درون خود راه داده‌ایم.

این روان‌شناس یادآور شد: یکی دیگر از واکنش‌های مناسبی که می‌توانیم در برابر تحقیر نشان دهیم این است که به طرف مقابل بگوئیم «از پیشنهادت ممنونم» و بعد هم به کار خود ادامه دهیم. با بیان این عبارت در حقیقت به بحث پایان داده‌ایم، در واقع فرد تحقیرکننده منتظر است که ما از خود عکس‌العمل نشان دهیم اما زمانی‌که آرامش خود را حفظ می‌کنیم، دیگر حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

وی هم‌چنین یادآور شد: برخی معتقدند که بهترین واکنش در برابر این افراد این است که بگوئیم «ممنونم، شاید حق با تو باشد»، در واقع زمانی که نظرات دیگران سبب آزرده کردن ما می‌شود، باید نگاهی عمقی به درون داشته باشیم و ببینیم که علت اصلی این رنجش چیست، این در حالی است که دیگران تا زمانی که به آن‌ها اجازه ندهیم، نمی‌توانند ما را بیازارند.
منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار