سخنگوی وزارت بهداشت به سوال‌هایی درباره تعیین تکلیف تعرفه‌های درمانی امسال و همچنین حقوق‌های چندصدمیلیونی در وزارت بهداشت پاسخ داد.
کد خبر: ۲۳۴۲۲۳
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۰ 23 May 2016
دکتر ایرج حریرچی در نشستی خبری درباره بحث سیاست‌های جمعیتی، گفت: چالش جمعیت در کشور ما تنها به مساله افزایش جمعیت محدود نیست، بلکه ترکیب جمعیت نیز حائز اهمیت است؛ چرا که جمعیت ما از نظر سنی دوره‌ای را تجربه می‌کند که از جوانی به سمت پیری می‌رویم. بنابراین هدف ما این است که ترکیب سنی مناسبی را حفظ کنیم تا جوانانی باشند که تولید کشور را پیش برند.

وی افزود: این اقدامی است که کشورهای اروپایی و ‌آمریکایی با سیاست‌های تشویقی جمعیت یا مهاجرپذیری از کشورهای جهان سوم انجام می‌دهند. البته ما در این زمینه نه سیاستگذاریم و نه عامل اصلی. ما در این زمینه وظایف بهداشتی خود را انجام می‌دهیم.

بلاتکلیفی قانونی 8 ساله
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره سرنوشت تعرفه‌های پزشکی سال 95، گفت: بارها تاکید کردیم که از نظر ما مطلوب این است که بر اساس قانون هشت ساله، قبل از آغاز سال و حتی قبل از تصویب بودجه، موضوع تعرفه‌ها تعیین تکلیف شود اما حدود هشت سال است که این قانون وجود دارد، ولی به دلیل محدودیت‌ها در سیستم بودجه نویسی، تامین منابع و ... همه ساله شاهد تاخیر در تعیین تکلیف تعرفه‌ها بوده ایم به طوریکه گاهی این موضوع تا انتهای تیرماه نیز به طول انجامیده است.

حریرچی با بیان اینکه وزارت بهداشت، شورای عالی بیمه، وزارت رفاه و مجلس از این تاخیر ناراحت هستند، گفت: بر این اساس امیدواریم در چند روز آینده سرنوشت تعرفه‌ها مشخص شود.

تخلفات تعرفه‌ای در بخش سرپایی
جامعه پزشکی کمی دیگر دندان بر جگر گذارند
وی درباره برخی گفته‌ها مبنی بر افزایش تخلف تعرفه‌ای در بخش خصوصی، گفت: یکی از تکنیک‌هایی که برای گسترش تخلف در جامعه به کار می‌رود، شکستن قبح آن است. در زمینه زیرمیزی نیز شاهدیم که این موضوع را بسیار اعلام می‌کنند اما درست نیست که چنین جوی ایجاد شود. باید توجه کرد که در حوزه بستری در بخش دولتی و خصوصی حتی یک ریال افزایش تعرفه‌ها را نداشته‌ایم، اما در حوزه سرپایی شاهد برخی تخلفات هستیم که البته تعداد آنها زیاد نیست. از طرفی ما و رییس سازمان نظام پزشکی درخواست کرده‌ایم که جامعه پزشکی کمی دیگر صبر کند و دندان بر جگر بگذرد تا تعرفه‌ها اعلام شود.

قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره چگونگی توسعه خدمت سرپایی در طرح تحول نظام سلامت، گفت: هر ایرانی به طور متوسط 10.2 بار در سال برای دریافت خدمات سرپایی مراجعه می‌کند؛ بنابراین از آنجاکه بار مراجعات زیاد است و برخی خدمات پارکلینیک نیز هزینه‌های زیادی دارند، شاهدیم که این هزینه‌ها به خانوار تحمیل می‌شود. بنابراین هم قبل از طرح تحول سلامت و هم بعد از اجرای آن حدود 80 الی 82 درصد پرداختی مردم از خدمات سرپایی بوده است؛ یعنی اینکه سیستم دولتی ما در بخش بستری موفق عمل کرده است و تنها 20 درصد پرداختی مردم را شامل می‌شود.

افزایش تعرفه‌ها مطابق با استطاعت مردم
حریرچی تاکید کرد: بر این اساس وزارت بهداشت برنامه دارد تا مطابق استطاعت مردم و با تعرفه مناسب خدمات سرپایی را توسعه دهد و ایجاد کلینیک‌های ویژه و قسمت‌های پاراکلینیک به همین منظور است. البته هدف ما توسعه این خدمات تنها در بخش دولتی نیست، بلکه عمدتا می‌خواهیم با تعرفه مورد استطاعت مردم این خدمات را از بخش خصوصی به صورت خرید خدمت دریافت کنیم. البته باید توجه کرد که نظارت تعرفه‌ای ما یعنی همان گام سوم طرح تحول محدود به خدمات بستری بوده و هنوز به دلایلی به خدمات سرپایی وارد نشده‌ایم.

تکذیب درآمدهای چندصدمیلیونی در وزارت بهداشت
اگر مدرک دارید منتشر کنید
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر وجود درآمدهای چندصد میلیونی در وزارت بهداشت، با بیان اینکه قویا وجود حتی یک مورد پرداخت چندصدمیلیونی را به یک نفر در وزارت بهداشت تکذیب می‌کنم، گفت: شوخی 13 را باید در 13 فروردین ماه به کار برد اما اکنون اردیبهشت و خرداد است.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: پرداخت‌های ما شامل دو جزء حقوق و کارانه است. در زمینه حقوق وزارت بهداشت نیز مانند سایر دستگاه‌های دولتی و با مصوبات دولت و مجلس عمل می‌کند. کارانه نیز در قبال انجام کار توسط پزشک متخصص، فوق تخصص، پرستار و ... به ازای درآمدی که ایجاد می‌کند به آنها پرداخت می‌شود؛ به طوریکه ما به یک پزشک متخصص 46 درصد درآمد ایجاد شده با تعرفه دولتی را قبل از کسر مالیات به او پرداخت می‌کنیم که البته 10 الی 20 درصد مالیات از آن کسر می‌شود؛ بنابراین وقتی کسی از حقوق 400 میلیونی حرف می‌زند لابد مدرک دارد و باید آن را ارائه دهد. البته برخی به دلیل کم بودن اطلاعات‌شان این اظهارات را بیان می‌کنند و برخی هم چون می‌خواهند خودشان را مطرح کنند؛ بنابراین نمی‌توان آنها را قانع کرد.

حریرچی تصریح کرد: ما هیچ پرداخت چندصد میلیونی که آقایان اعلام کردند، نداشتیم و اقدام حقوقی لازم نیز درباره افرادی که این اظهارات را می‌کنند، در حال انجام است و دستگاه های متعدد قانونی و ذیصلاح هم در کار وزارت بهداشت نظارت دارند. از طرفی این آقایان اگر مدرک داشتند آن را منتشر می‌کردند. باید توجه کرد که ما از انتقادات استقبال می‌کنیم اما از کیان جامعه پزشکی و پرستاری نیز حمایت می‌کنیم و حاضر نیستیم درآمد حلال افراد خدشه‌دار شود.

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه نظام کارانه از سال 74 برقرار شد و در طی 18 سال منتهی به سال 92 بدون کم و کاست ادامه یافت، گفت: حال باید دید در سال 74 چه کسانی در وزارت بهداشت و وزارت رفاه بودند. حالا افرادی که خودشان شخصا این نظام را ایجاد کردند و از این پول‌ها بهره‌مند بودند و هیچ اقدامی هم برای اصلاح آن انجام ندادند، برخی‌شان فرار رو به جلو می‌کنند. برخی افراد آنقدر حرف می‌زنند که در ذهن خودشان و رسانه‌ها تبدیل به ملکه می‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه تمام دستگاه‌های نظارتی به دقت بر کار وزارت بهداشت نظارت دارند، گفت: خواهش من این است که عملکرد دوره‌های مختلف وزارتخانه و افرادی را که در راس بودند را با عملکرد افرادی که انتقاد می‌کنند، مقایسه کنیم.

حریرچی درباره درآمدهای پزشکان، گفت: ما نزدیک به 21 هزار متخصص داریم، حال قبل از کسر مالیات، میانگین کل درآمد متخصص و فوق تخصص 13 میلیون و 900 هزار تومان است که البته تفاوت زیادی میان میانگین فوق تخصص و متخصص وجود ندارد. همچنین میانگین کل درآمد پزشکان عمومی شاغل در بخش درمان 5 میلیون و 500 تومان است و میانگین کل درآمد طرفداران شاغل در بیمارستان‌ها 3میلیون و 100 تومان است. در عین حال در بخش دولتی در حوزه اختلاف رشته‌ای متخصصین باید توجه کرد که میانگین درآمد بالاترین رشته تخصصی به پایین‌ترین رشته تخصصی 2.5 به یک بوده و میانگین درآمد بالاترین رشته فوق تخصصی نسبت به پایین‌ترین رشته فوق تخصصی 4.5 به یک است.

قائم مقام وزیر بهداشت افزود: در بخش دولتی نسبت درآمد پزشک عمومی به پرستار 1.75 است و نسبت پزشک متخصص به پرستار نیز 4.5 است.

وی گفت: در انتهای سال 93 که پرداخت کارانه‌ها با تاخیر مواجه شده بود، ما اعلام کردیم که به صورت علی‌الحساب 1.4 برابر به رقم کارانه اضافه شود و بعد از آن، این مازاد از افراد کسر شود. اما در برخی از شهرها 2.4 برابر افزایش دادند و این فیش را به دست تعدادی دادند. خودشان هم می‌دانند که این مازاد کم شده چرا که به صورت علی‌الحساب پرداخت شده بود.

حریرچی ادامه داد: مثلا در حال حاضر در رادیولوژی و برخی خدمات ما 10 الی 15 درصد تعرفه را می‌گیریم؛ حال وقتی که درآمد را نگاه کنید 5 تا 6 برابر این میزان روی فیش آورده می‌شود، اما آن رقم که پرداخت نمی‌شود. در عین حال باید توجه کرد که ما در برخی استان‌ها تنها یک جراح داریم که کار چند نفر را انجام می‌دهد به همین دلیل دو تا سه ماه درآمدش بالا می‌رود. البته برخی از دانشگاه‌های ما نیز خودشان سقفی را در این زمینه تعیین کردند. به عنوان مثال ما اعلام کرده‌ایم که برای کارکرد زیر 10 میلیون، 80 درصد آن را پرداخت کنیم، اما اگر این میزان به 50 میلیون برسد می‌گوییم 40 درصدش را پرداخت کنید که البته برخی از دانشگاه‌ها روی همین سیستم هم یک سقف تعیین کردند.

حریرچی تاکید کرد: از کل 21 هزار نفر ما در ماه‌های منتهی به تابستان سال 94 تنها دریافتی 20 نفر قبل از کسور اعمالی دانشگاه، به بالای 100 میلیون رسیده است که در پنج دانشگاه بوده‌اند. در این زمینه سه دانشگاه اعلام کرده اند که ما این میزان را پرداخت نمی‌کنیم.

انتظار از مجلس آینده
قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره انتظارات وزارت بهداشت از مجلس آینده، گفت: مجلس‌های 9گانه به حوزه بهداشت و درمان کمک کردند. انتظار ما از مجلس جدید در گام اول حمایت از حوزه سلامت و اجرایی کردن سیاست‌های کلی سلامت است؛ چرا که سیاست‌های کلی سلامت بعد از سال‌ها ابلاغ شده و میثاقی کلی است. بنابراین انتظار داریم که اجرا شود و به شاه بیت‌های آن یعنی کلیت سلامت، پایداری منابع و ... توجه شود. همچنین انتظار داریم که برخی مسائل مبهم نیز تعیین تکلیف شود.

شایعات بی‌مبنای استعفا در وزارت بهداشت
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره شایعه استعفاهای وزارت بهداشت، گفت: ما در این زمینه با انگیزه‌های افراد کاری نداریم اما این شایعات بی‌مبناست. متاسفانه همان روزی که وزیر بهداشت بازدیدهای وسیعی از محروم‌ترین مناطق خوزستان داشته است، شایعه استعفای وزیر را منتشر می‌کنند. تاکید می‌کنم که ما جان، مال و آبرویمان را گذاشتیم تا بتوانیم سلامت مردم را تامین کنیم و تا زمانی که شرایط فراهم است به وظایف‌مان ادامه می‌دهیم و حداکثر استفاده را از این فرصت می‌بریم.

حریرچی درباره پرداخت مطالبات وزارت بهداشت، گفت: در اسفندماه در بیش از 90 درصد دانشگاه‌های ما به میزان سه ماه تاخیرها را جبران کردیم، اما هنوز به نقطه مطلوب نرسیده‌ایم و البته دو الی چهار ماه با سیاست‌های صرفه‌جویانه وزارت بهداشت از پرداخت بیمه‌ها جلوتریم.

سفر وزیر بهداشت به ژنو
قائم مقام وزیر بهداشت درباره سفر وزیر بهداشت به ژنو، گفت: در ژنو اجلاس سالیانه‌ای برگزار می‌شود که وزرای بهداشت و درمان کشورهای مختلف در آن شرکت می‌کنند و ما نیز همه ساله در این اجلاس حضور داریم و دیدارهای دوجانبه با وزرای بهداشت متعدد و نشست‌های چندجانبه‌ای نیز خواهیم داشت.

وی افزود: اخیرا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که طرح تحول سلامت ایران یک مدل موفق و یک شاهکار بزرگ است و این باعث شد که از ما درخواست‌های ملاقات زیادی در این اجلاس انجام شود. البته باید گفت که ما هنوز در مرحله یادگیری و استفاده از تجربیات دیگران هستیم. در عین حال وزیر بهداشت هم در اجلاس عمومی ژنو و هم در نشست‌های چندجانبه سخنرانی می‌کند.

ارتباط با نظام پزشکی
حریرچی در پاسخ به سوالی درباره ارتباط وزارت بهداشت با سازمان نظام پزشکی، گفت: ارتباط ما با سازمان نظام پزشکی از اکثر دوره‌های مختلف گذشته بهتر است و با درایتی که در دو طرف وجود دارد، ارتباط‌مان مناسب است، اما ایده‌آل نیست. البته سازمان نظام پزشکی بنا بر وظایف ذاتی خود چالش‌ها و درخواست‌های متعددی از ما دارد و ما هم علاوه بر توجه به منافع صنف، منافع مردم را در نظر می‌گیریم.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نزدیکی به مسابقات المپیک که قرار است در برزیل برگزار شود و اقدامات وزارت بهداشت در این زمینه با توجه به شیوع ویروس زیکا در این منطقه، گفت: ویروس زیکا یک مساله مهم بهداشتی است و ما پیگیری‌های لازم را در این زمینه انجام داده و مکاتباتی را هم با وزارت ورزش انجام داده‌ایم. بنابراین اعلام می‌کنم که هیچ محدودیتی به جز برای زنان باردار یا در معرض حاملگی برای سفر به برزیل وجود ندارد و در آنجا نیز آموزش‌های لازم به افراد ارائه می شود.

حریرچی گفت: در همین زمینه در ششم خرداد برنامه علمی مفصل درباره زیکا در دانشگاه علوم پزشکی تهران و با مشارکت سازمان بهداشت جهانی اجرا می‌شود. در عین حال ما مختصات منطقه را می‌دانیم و اعلام می‌کنیم که ناقل ویروس زیکا در مناطق ما وجود ندارد، البته رسانه‌ها باید توجه کنند که به مسائل مهم‌تری بپردازند؛ چرا که ما سالانه 700 هزار مرگ زودرس را به دلیل بیماری‌های غیرواگیر تجربه می‌کنیم و این نشان می‌دهد که باید به این موضوعات توجه بیشتری کرد.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار