تجمع زباله‌ها از عوامل بروز بیماری سالک در شهرستان ورامین است.
کد خبر: ۱۰۲۱۹۶۸
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲ 12 January 2022

به گزارش تابناک تهران، رئیس اداره مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت گفت: در شهرستان ورامین و روستای محمدآباد ۳۸ مورد از ابتلا به بیماری سالک گزارش شده است که به نظر می‌رسد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است.

بهزاد امیری در ارتباط با مشاهده مواردی از بیماری سالک در روستاهای اطراف استان تهران افزود: این بیماری جدیدی نیست و در ۱۸ استان کشور از جمله اصفهان، خراسان رضوی، گلستان، سمنان، خوزستان و... از بیماری‌های بومی است و هرساله مواردی از ابتلا به این بیماری در این استان‌ها مشاهده می‌شود.

وی گفت: آمار کلی این بیماری نسبت به گذشته افزایش پیدا نکرده و حتی روند آن نسبت به سال‌های گذشته سیر نزولی دارد، اما همچنان به عنوان یک مشکل در کشور وجود دارد. در سال گذشته تعداد موارد شناسایی شده ابتلا به بیماری سالک در کشور ۱۴ هزار و ۱۷۱ مورد بوده است که نسبت به یک دهه قبل بسیار کاهش پیدا کرده است برای مثال در سال ۸۹ رقم مبتلایان به این بیماری چیزی در حدود بیش از ۲۰ هزار مورد بوده که در سال گذشته به ۱۴ هزار مورد رسیده است. بنابراین با روند افزایش قابل ملاحظه در آمار سالک مواجه نیستیم.

امیری درارتباط با زمینه بروز این بیماری افزود: عامل این بیماری انگل است که از طریق نیش پشه خاکی به انسان انتقال پیدا می‌کند. در جایی که نیش می‌زند می‌تواند باعث بروز یک زخم شود و بعضا این زخم به صورت مزمن تا مدت‌ها باقی می‌ماند و ممکن است باعث عفونت ثانویه نیز بشود.

رییس اداره بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان گفت: ما دو نوع سالک داریم، یک نوع سالک نوع مرطوب یا روستایی و یک نوع سالک خشک و شهری. مخزن نوع مرطوب آن، جوندگان یا موش‌های صحرایی هستند. این انگل در بدن این جانوران است و پشه خاکی هنگام خونخواری این انگل را دریافت می‌کند و اگر زمانی که آلوده است انسانی را مورد گزش قرار دهد، می‌تواند به بدن انسان هم انتقال یابد. در نوع روستایی معمولا چندماه طول می‌کشد که زخم انگل بروز کند. برای مثال مواردی که اخیرا دیده شده است، مربوط به زمان فعالیت پشه‌ها، یعنی تابستان است که درحال حاضر زخمش بروز پیدا کرده است.

او افزود: ممکن است جسته و گریخته در برخی از نقاط کشور و در برخی سال‌ها موارد بروز این بیماری افزایش پیدا کند. موضوعی که اخیرا رخ داده است، مربوط به شهرستان ورامین و روستای محمدآباد است که ۳۸ مورد از این بیماری گزارش شده است که به نظر می‌رسد نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده است.

امیری گفت: در تهران مورد جدید شناسایی شده‌ای که نگران کننده باشد، نداشتیم، اما همچنان این بیماری به عنوان یکی از معضلات سلامت در کشور مطرح است، به این خاطر که نوع کنترل و پیشگیری این بیماری بسیار دشوار است. کاری که مردم می‌توانند انجام دهند این است که از گزش پیشگیری کنند.از جمله اینکه در مناطقی که این بیماری بومی است از پشه بند و توری در محل پنجره‌ها و درب ورودی به خصوص در فصول فعالیت پشه‌ها استفاده کنند. لباس‌های پوشیده و آستین بلند بپوشند و از دور کننده حشرات استفاده کنند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار