مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران گفت: اطلاعات بیش از یک هزار و ۵۶۰ بنای تاریخی ارزشمند پایتخت به سامانه این مدیریت اضافه شد و به زودی با قرارگیری در سامانه نقشه تهران و نرم افزار "رایا" در دسترس شهروندان قرار خواهد گرفت.
کد خبر: ۱۰۰۶۵۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۶ 03 November 2021

به گزارش «تابناک تهران» به نقل از شهرداری تهران، ابوالفتح شادمهری با تاکید بر ضرورت شناسایی بناهای ارزشمند تاریخی به منظور حفاظت و معرفی آنها به مردم افزود: تاکنون یک بانک اطلاعاتی به روز از بافت و بناهای ارزشمند تاریخی که برای عموم مردم قابل دسترسی باشد، وجود نداشت و اغلب مردم وقتی از کنار یک خانه تاریخی می گذرند، نمی دانند که این بنا ارزش فرهنگی و تاریخی دارد.

وی یادآورشد: در معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران برای حفاظت و صیانت از بافت تاریخی و بناهای ارزشمند شهر با همکاری سازمان فاوا، سامانه اطلاعات بافت و بناهای تاریخی شهر تهران ایجاد شد تا اطلاعات این بناها جمع آوری و ضمن تامین نیازهای تخصصی و پژوهشی در دسترس شهروندان نیز قرار گیرد.

شادمهری تصریح کرد: در گام نخست، طی تفاهم نامه ای با سازمان میراث فرهنگی، اطلاعات و شناسنامه های حدود ۳۰۰ بنای تاریخی ثبت شده تهران را دریافت کردیم که برخی از آن ها خارج از محدوده شهر و مابقی داخل شهر قرار دارند.

وی ادامه داد: یکی از دلایل اهمیت این موضوع، این است که اگر مردم از ارزش یک بنا مطلع باشند، نسبت به حفاظت از آن حساس می شوند و در صورت وقوع اتفاقی برای آن بنا، از طریق رسانه ها و فضای مجازی و سامانه های ارتباط مردمی شهرداری نظیر ۱۳۷ و ۱۸۸۸ نسبت به آن واکنش نشان می دهند و مسئولان را از اتفاق مطلع می کنند و بدین ترتیب مانع تخریب و از بین رفتن آن بنا می شوند.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران با بیان اینکه بخش دیگری از اقدامات ما، مربوط به بناهای ارزشمند است، اظهار داشت: بناهای ارزشمند، بناهایی هستند که سیر ثبت آن در فهرست آثار ملی هنوز طی نشده اما از لحاظ تاریخی نقطه اثر و ارزشمند هستند.

وی خاطرنشان کرد: با بررسی سامانه طرح تفصیلی حدود دو هزار و ۳۰۰ بنای ارزشمند را شناسایی کردیم و از آنجایی که اطلاعات آنها مربوط به سال ۸۶ و زمان تصویب طرح جامع بوده، بناست؛ این اطلاعات را به روز رسانی کنیم؛ تعدادی بناهای ارزشمند را نیز از طریق کتاب ها و دفاتر توسعه نوسازی جمع آوری کردیم که حدود یک هزار و ۳۰۰ بنای ارزشمند هم از این طریق شناسایی شده اند.

شادمهری در ادامه با اشاره به اینکه شهروندان تهرانی، در مورد قصه های شهر اطلاعات زیادی ندارند، بیان کرد: یکی از پروژه هایی که در دستور کار داریم، مربوط به مکان رویدادهای تاریخی تهران است، تاکنون توجه زیادی به مکان رویدادها در شهر نشده از همین رو اطلاعات مربوط به آنها را در قالب یک پروژه توسط شرکت مشاور جمع آوری و تبدیل به GIS کردیم که اکنون همراه با عکس ها و اطلاعات مربوطه در سامانه نقشه تهران بارگذاری شده است.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران اعلام کرد: این مکان رویدادها در محدوده مناطق یک، ۲۰ و حصار ناصری یعنی منطقه ۱۲ و بخشی از منطقه ۱۱ قرار دارد که بیش از هزار رویداد تاریخی مرتبط با تاریخ تهران و وقایع مختلف ملی در آنها رخ افتاده است.

وی در خصوص اقداماتی که برای شناسایی بناهای ارزشمند تاریخی در سطح شهر انجام شده است، گفت: ما برای اینکه شهروندان، بناهای ارزشمند شهر را بشناسند، با طراحی سامانه ای دیگر، برای هر کدام از بناها کیو آر کد (QR- Code (رمزینه)) تعریف کردیم که مقابل این بناها نصب می شود و مردم با اسکن آن می توانند اطلاعات و مشخصات آن بنا را به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی مشاهده کنند.

شادمهری اضافه کرد: با همراهی میراث فرهنگی برای ۳۰ بنای شاخص تاریخی تهران، سیستم تورمجازی (VAR) ۳۶۰ درجه و سه بعدی تهیه کردیم تا اگر مردم نتوانستند وارد این بناها شوند؛ بتوانند از طریق تلفن همراه خود بازدید مجازی از بنا داشته باشند.

مدیر بافت و بناهای تاریخی شهر تهران بیان کرد: اکنون اطلاعات بیش از یک هزار و ۵۶۰ بنای تاریخی ارزشمند مشتمل بر ۳۱۲ بنای ثبت ملی و همچنین مکان رویدادهای تاریخی مناطق ۱، ۱۱، ۱۲، ۲۰ برای قرارگیری در سامانه مدیریت اطلاعات بافت و بناهای تاریخی به سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری تهران ارسال شده تا از طریق سامانه "نقشه تهران و نرم افزار "رایا" در دسترس شهروندان قرار گیرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار