مدیرکل
دامپزشکی استان همدان در رابطه با گوشت بوفالو گفت: با ممنوع بودن عرضه آزاد این
نوع گوشت فقط صنایع غذایی دارای حرارت بالا میتوانند از آن استفاده کنند.
به گزارش
فارس ، محمودرضا رسولی در نششست مطبوعاتی به مناسبت هفته سلامت، با بیان اینکه
پرورش بهداشتی دام تأثیر مستقیمی بر سلامت غذا دارد، اظهار کرد: بسیاری از بیماریهای
ایجاد شده در انسان ریشه در خوراک دام دارد.
وی با
تأکید بر اینکه افزایش نظارت بر امنیت غذایی و ایمنی غذا نیاز به همکاری بینبخشی
دارد، خاطرنشان کرد: در اهمیت به امنیت غذایی، اصل پیشگیری باید مورد توجه باشد.
مدیرکل
دامپزشکی همدان از کاهش کانونهای بیماری دام و طیور در استان خبر داد و افزود: با
افزایش شاخصهای بهداشتی شاهد کاهش بیماری دام و طیور و نیز تلفات دام و طیور در
استان هستیم.
وی با
اشاره به افزایش شاخصهای بهداشتی در خصوص فرآوردههای خام دامی، گفت: این فراوردهها
در سال گذشته از استان به برخی از کشورها صادر شد.
رسولی
بیان اینکه سال گذشته 11 هزار و 563 تن مواد گوشتی قرمز مورد بازرسی قرار گرفت،
عنوان کرد: 28 هزار و 80 تن نیز گوشت سفید بازرسی شد.
وی از
انجام 70 هزار مورد بازرسی از مراکز عرضه و تولید مواد خام دامی در استان خبر داد
و گفت: 709 تن گوشت غیر قابل مصرف و غیر بهداشتی طی سال گذشته معدوم شد.
رسولی با
اشاره به انجام 4 هزار و 717 فقره نمونهبرداری از مواد خام غذایی طی سال گذشته،
یادآور شد: 337 مورد پلمب و ارجاع به مراجع قضایی انجام شد.
وی تأمین
بهداشت خوراک دام، اجرای طرح ردیابی محصول، اجرای طرح تنظیم کیفیت مواد خام دام را
از برنامههای سال 94 دانست و افزود: یکپارچه کردن مواد از طریق قرنطینه و
بکارگیری مسئولان تولید در مرکز پرورش دام، مورد توجه قرار خواهد گرفت.
مدیرکل
دامپزشکی همدان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه هیچ محصول غیر پاستوریزهای
مورد تأیید بهداشت نیست، گفت: 58 هزار مورد بازرسی در خصوص کیفیت شیر در محلهای
عرضه انجام شده است.
وی با
بیان اینکه بیشتر نگرانی مردم از آلودگی شیر و مواد لبنی انتقال بیماری تب مالت
است، عنوان کرد: الگوی انتقال این بیماری به سمت تماس با دام آلوده تغییر کرده
است.
رسولی با
بیان اینکه احتمال انتقال تب مالت از طریق مصرف مواد لبنی هشت درصد بوده است، گفت:
خواهان افزایش کیفیت مواد لبنی و کاهش قیمت محصولات هستیم.
وی در
پایان در رابطه با گوشت بوفالو افزود: با ممنوع بودن عرضه آزاد این نوع گوشت فقط
صنایع غذایی دارای حرارت بالا میتوانند از آن استفاده کنند.