«هادی زارع» در اين رابطه گفت: کارشناسان دامپزشکی به منظور اطمینان از حفظ سلامت شهروندان همواره به مردم توصیه میکنند که کلیه فراوردههای خام دامی را تنها از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه كنند.
وي اضافه كرد: یکی از این اقلام پرمصرف که توسط خانوادهها به خصوص در ایام تعطیلات آخر هفته خریداری و مصرف ميشود، گوشت مرغ فرآوری شده به صورت جوجه کباب زعفرانی شده آماده طبخ و شنیتسل و موارد مشابه است که در صورت رعایت نشدن اصول فنی و بهداشتی در تهیه آن میتواند سلامت مصرفکنندگان را به مخاطره بیندازد .
زارع با اشاره به ماده 31 قانون تعزیرات حکومتی در زمینه فراوری انواع گوشت، یادآور شد: هرگونه قطعهبندی، بیاستخوان کردن، فیله کردن، شنیتسل، جوجه کباب و زعفرانی کردن گوشت خارج از ضوابط سازمان دامپزشکی کشور ممنوع و تنها در صورت اخذ مجوزهای لازم از دامپزشکی مجاز است.
وي ادامه داد: بر همین اساس فراوری گوشت مرغ نیز تنها در مراکز بستهبندی دارای پروانه بهداشتی بهرهبرداری از دامپزشکی که زیر نظر مسئول فنی بهداشتی دامپزشکی مشغول فعالیت باشند، قانونی و بلامانع است و این در حالی است که با وجود نظارتهای صورت گرفته در برخی موارد شاهد عرضه گوشت مرغ فراوری شده غیر مجاز توسط برخی افراد سودجو و متخلف هستیم .
این مسئول در خصوص مشخصات گوشت مرغ فراوری شده غیرمجاز و خطرات مصرف آن، اظهار كرد: این محصولات فاقد بستهبندی بهداشتی و برچسب مشخصات هستند و در نتیجه هیچگونه اطلاعاتی از قبیل نحوه تولید، شرایط نگهداری، تاریخ تولید و انقضاء آن در دسترس نیست. علاوه بر آن به دلیل عدم نظارت فنی، امکان وجود انواع افزودنیهای غیر مجاز خوراکی مانند رنگهای صنعتی در این محصولات وجود دارد .
زارع در پایان به مردم توصیه کرد كه با توجه به اینکه این محصول در واحدهای بستهبندی زیر نظر دامپزشکان تولید میشود، در صورت تمایل به خرید محصولات آماده و صنعتی، هنگام خرید به شرایط بستهبندی و برچسب مشخصات معتبر و تاریخ محصول دقت کنند .