کارشناس تغذیه عنوان کرد:
تابناک: استفاده از مواد قندی و شیرینی به میزان زیاد در وعده سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در ‏خون شده و در نتیجه کاهش ‏قند خون را به همراه دارد.
کد خبر: ۵۳۵۵۰
تاریخ انتشار: ۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۹ 27 June 2015
به گزارش تابناک به نقل از ایمنا عبدالعلی غلامپور کارشناس تغذیه ‏با اشاره به موارد مهم در خصوص تغذیه و روزه داری گفت: غذای افطار و سحر نباید پرحجم باشد و حتی ‏الامکان از مصرف غذاهای پرچرب و دیر هضم خودداری شود و یک ساعت بعد از افطار تا نیم ساعت قبل از مصرف غذای سحر ‏مقدار کافی آب نوشیده شود.‏‎ ‎

وی افزود:‏ مصرف مواد پروتئینی به تنهایی کافی نیست بلکه در کنار آنها باید از سبزیجات، سالاد، آب و حبوبات ‏استفاده کرد تا از یبوست ‏جلوگیری شود.‏‎ ‎

این کارشناس تغذیه بیان کرد: برای پیشگیری از یبوست مصرف سبزیجات به صورت خام و پخته، خودداری از مصرف چای پررنگ، استفاده ‏از غذاهای ملین مثل ‏خورشت آلو و کرفس و آشامیدن آب کافی سودمند است.‏

غلامپور ادامه داد: افراد باید همیشه و به خصوص در ماه مبارک رمضان به بهداشت مواد غذایی توجه داشته باشند و از مصرف ‏مواد غذایی مشکوک، غذاهای آماده و غذاهایی ‏که بطور کامل طبخ نشده است یا در خارج یخچال نگهداری شده خودداری کنند.‏

وی تصریح کرد: استفاده از مواد قندی و شیرینی به میزان زیاد در وعده سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در ‏خون شده و در نتیجه کاهش ‏قند خون را به همراه دارد و ممکن است عوارضی چون سرگیجه، بی حالی، پرخاشگری، عصبانیت ‏و ضعف ناگهانی را به دنبال داشته باشد، لذا بهتر است در وعده سحری از مواد غذایی استفاده شود که بتواند هم انرژی روزانه را ‏تأمین کند هم از افت ناگهانی قند خون جلوگیری کند و باعث تشنگی ‏نشود.‏

این کارشناس تغذیه اظهار کرد: از حذف وعده سحری اجتناب شود چرا که در این صورت بدن ما در بیشترین زمان فعالیت (طول روز) که ‏نیازمند سوخت فعال برای ‏انجام فعالیت های روزمره است هیچگونه منبع انرژی در دسترس نداشته واین مسئله سبب افت در ‏میزان و کیفیت فعالیت های مورد نیاز ‏می شود.‏

غلامپور افزود: حداکثر فاصله زمانی بین دو وعده غذایی باید حدود 10 ساعت باشد در صورتی که روزه بی سحری بگیرید این ‏فاصله 24 ساعت می ‏شود که به علت خالی ماندن دستگاه گوارش و نداشتن منبع انرژی برای این مدت طولانی، تمامی فعل و ‏انفعالات بدنی از جمله روند ‏ترشح اسید و آنزیم های گوارشی دچار اختلال شده و عوارض مختلفی چون سوزش سر دل، زخم ‏معده، عدم تمرکز فکری، بی خوابی و ‏عصبانیت می شود.‏

وی گفت: مصرف نوشیدنی های زیاد به خصوص ‏مایعات خنک با رقیق کردن اسید و آنزیم های دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب مواد ‏غذایی می گردد و پیامدهای ‏مهمی چون درد شکم و نفخ را به دنبال خواهد داشت.‏

این کارشناس تغذیه ادامه داد: با توجه به اینکه بدن ما در زمان افطار در حالت استراحت کامل است بنابر این برای جلوگیری از وارد شدن فشار ‏ناگهانی به دستگاه ‏گوارش در زمان افطار روزه خود را با مواد غذایی کم حجم همراه با یک استکان چای یا شیر ولرم باز کنید و بین ‏افطاری و شام خود ‏فاصله ای در نظر بگیرید. ‏

غلامپور بیان کرد: برای کمتر کردن احساس گرسنگی از مواد غذایی پرفیبر در وعده های افطار و سحر استفاده کنید چون این ‏مواد با کم کردن سرعت ‏حرکت و جذب مواد غذایی باعث می شوند مواد مغذی مورد نیاز بدن به مرور در طول زمان روزه ‏داری به سلول ها برسد.‏

وی خاطرنشان کرد: مصرف غذا در وعده های سحر، افطار و شام به صورتی باشد که هیچوقت احساس سیری کامل نکنید و ‏برای جلوگیری از یبوست مخصوصاً در افراد کم تحرک مصرف کربوهیدرات های پیچیده مثل سبزیجات، غلات کامل و میوه ها ‏در ‏وعده افطار و سحر توصیه می شود.‏‎
منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار