معاون وزیر بهداشت گفت: کم تحرکی، تغذیه نامناسب، مصرف غذاهای چرب، شور و شیرین، کم مصرف کردن سبزی و میوه و البته سابقه فامیلی از جمله عوامل بروز بیماری دیابت است.
وی گفت: افزایش بیماری دیابت خطر بسیار بزرگی است که سلامت مردم ایران را تهدید می کند اما متاسفانه اغلب مردم نسبت به این خطر مهم آگاهی کافی ندارند، اغلب مردم زیاد و بیش از حد نیاز غذا می خورند، چاقی و اضافه وزن افزایش یافته است و هم اکنون حدود 70 درصد مردم ایران یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند.

معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت ادامه داد: میزان مصرف نمک نیز بین ایرانیان بسیار بالاست، استاندارد مصرف نمک در دنیا بین 3 تا 5 گرم در روز برای هر نفر است است در حالی که میانگین مصرف نمک در بین ایرانیان حدود 12 گرم برای هر نفر در روز و بیش از سه برابر حد مجاز است.

ملک زاده گفت: بسیاری از مردم از ابتلای خود به بیماری دیابت آگاه نیستند و نه تنها درمان نمی شوند بلکه رژیم مناسب غذایی و تحرک بدنی کافی ندارند و اغلب زمانی از بیماری خود مطلع می شوند که عوارض جبران ناپذیر آن آشکار شده است.

وی ادامه داد: بیماری دیابت موجب تخریب رگ های ریز بدن می شود و به مرور زمان قطع پا، نارسایی کلیه، نابینایی، بیماری های قلبی-عروقی و بیماری های اعصاب را به دنبال دارد.

ملک زاده گفت: رسالت مهم خبرنگاران این است که مردم ایران را نسبت به این خطر مهم که آینده کشو و نظام سلامت را تحت تاثیر جدی می گذارد آگاه کنند، وزارت بهداشت نیز باید امکانات غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری را در سراسر کشور فراهم کند، در غیر این صورت دولت و مردم توان پرداخت هزینه های سنگین درمان و معالجه این بیماری را نخواهند داشت و این بیماری مهلک و مزمن که به صورت خاموش گسترش می یابد، نقش مهمی در کاهش عمر ایرانیان و زندگی آنان با ناتوانی و معلولیت خواهد داشت.