کیوسک بین المللی «تابناک»؛
انتقاد از نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول، برگزاری دور جدید مذاکرات صلح سوریه، درخواست کمک وزیر خارجه آمریکا از روسیه، طرح نمایندگان کنگره آمریکا درباره توافق هسته‌ای ایران، دستور کار موگرینی در سفر به تهران و پیشتازی کلینتون بر سندرز در نظرسنجی‌های انتخاباتی، از جمله مهم‌ترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه‌های بین المللی قرار گرفته است.
کد خبر: ۲۱۲۸۵۴
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۳ 16 April 2016
انتقاد از نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول، برگزاری دور جدید مذاکرات صلح سوریه، درخواست کمک وزیر خارجه آمریکا از روسیه، طرح نمایندگان کنگره آمریکا درباره توافق هسته ای ایران، دستور کار موگرینی در سفر به تهران و پیشتازی کلینتون بر سندرز در نظرسنجی های انتخاباتی، از جمله مهمترین موضوعاتی است که امروز مورد توجه مطبوعات و رسانه های بین المللی قرار گرفته است. 

به گزارش «تابناک»، یک روز پس از پایان نشست سازمان همکاری اسلامی در استانبول، تحلیل‌ها در این زمینه در شماری از مطبوعات و رسانه‌های منطقه‌ای و بین المللی به چشم می‌خورد. روزنامه «رأی الیوم» در مطلبی در این زمینه می‌نویسد، نشست سران سازمان همکاری اسلامی ـ که پنجشنبه به میزبانی استانبول آغاز به کار کرد ـ بد‌ترین نشست از زمان تأسیس این سازمان بود که پس از به آتش کشیدن مسجد الاقصی در اوت ۱۹۶۹ تأسیس شد. همچنین بعید نیست، این نشست در این شکل کنونی، آخرین نشست این سازمان باشد، زیرا نتوانست فتنه مذهبی را در جهان اسلام به ویژه در خاورمیانه مهار کند. نشست اخیر سران، بیماری‌های جهان اسلام و اختلافات آن را در بد‌ترین شکل منعکس کرد؛ تا جایی که دیگر مضمونی از نام آن نمانده است و بهتر است، آن را نشست سران «اختلاف» و نه «همکاری اسلامی» نامید.

*****

همزمان با آغاز دور جدید مذاکرات صلح سوریه، بخشی از مطالب مطبوعات و رسانه‌های بین المللی نیز به این موضوع اختصاص یافته است. شبکه خبری «المیادین» اظهارات رئیس هیأت مذاکره کننده دولت سوریه را بازتاب داده که دیدار خود با نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه را مفید و سازنده خوانده است. بشار الجعفری اظهار داشته: «هیأت اعزامی ما امروز پس از رسیدن به ژنو مستقیم وارد مذاکره با استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه شد. ما در این جلسه، پیشنهادهای دی میستورا در خصوص اصول اساسی راه حلی سیاسی در سوریه را بررسی کردیم». وی افزوده: «امروز ما اصلاحاتی را که دولت سوریه به پیشنهادهای فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه وارد کرده بود، ارائه کردیم و از وی و هیأت همراهش خواستیم، اصلاحات پیشنهادی دولت سوریه را بررسی و آن را به طرف‌های دیگر نیز ارائه کنند».

*****

در همین حال، خبرگزاری «رویترز» از درخواست کمک آمریکا از روسیه در موضوع سوریه خبر داده است. به نوشته این خبرگزاری، جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، در یک تماس تلفنی با سرگئی لاوروف، همتای روس خود اظهار داشت: «آمریکا انتظار دارد روسیه از سوریه مصرانه بخواهد ترک مخاصمه را رعایت کند و ما نیز در همکاری با جناح مخالف همین کار را انجام خواهیم داد». در عین حال، کری برای لاوروف تصریح کرده که امریکا نگران گزارش‌های موثق در مورد نقض آتش بس در داخل و اطراف حلب است و از آنجا که این موارد با کمک و پشتیبانی حملات هوایی روسیه صورت می‌گیرد، یک موضوع نگران کننده برای آمریکاست. کری ضمن تأکید بر درخواست روسیه از دولت سوریه برای متوقف ساختن نقض آتش بس، قول داد که متقابلاً چنین کاری را در مورد گروه‌های مخالفی انجام دهد که تحت حمایت آمریکا قرار دارند.

*****

در مطلبی مربوط به ایران، نشریه «نشنال اینترست» از طرح نمایندگان کنگره آمریکا برای تشکیل کمیسیون نظارت بر توافق هسته‌ای ایران خبر داده است. بنا بر این گزارش، نمایندگان کنگره آمریکا، با ارائه طرحی به دنبال تشکیل کمیسیونی متشکل از قانونگذاران آمریکا و اعضای دولت باراک اوباما هستند که وظیفه این کمیسیون، نظارت بر اجرای برجام خواهد بود. این طرح که جرالد کانلی، نماینده حزب دموکرات و ریچارد هانا، نماینده حزب جمهوری‌خواه تهیه آن را به عهده داشته‌اند، دهم سپتامبر سال ۲۰۱۵ در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شده است. تهیه‌کنندگان این طرح در یادداشتی، نوشته‌اند که بعد از بررسی‌های لازم به این نتیجه رسیده‌اند که کنگره باید مناقشات پیرامون برجام را کنار گذاشته و اکنون در راستای نظارت بر اجرای آن فعالیت کند. این طرح، در صورت تصویب و تبدیل شدن به قانون، کمیسیون مورد نظر را مأمور راستی‌آزمایی از پایبندی ایران به تعهداتش در برجام خواهد کرد.

*****

خبرگزاری فرانسه به موضوع سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران پرداخته و آن را نشانه‌ای از تمایل اتحادیه اروپا به توسعه همکاری‌های تجاری با ایران دانسته است. این خبرگزاری می‌نویسد فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، روز شنبه در رأس هیأتی از این اتحادیه، راهی ایران خواهد شد و امیدوار است بتواند پس از توافق هسته‌ای سال گذشته با این سفر، موجب تقویت روابط تجاری و صلح منظقه‌ای شود. این سفر ۲۴ ساعته درست چند روز پس از آن صورت خواهد گرفت که متیو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا، به بلندپایه‌ترین رهبر اروپایی دیدار کننده از تهران از زمان توافق هسته‌ای تبدیل شد. موگرینی در بیانیه‌ای اشاره کرده که این دیدار، یک گام مهم به سمت تقویت روابط اتحادیه اروپا و ایران از طریق تعامل و همکاری است. وی آخرین بار در ماه ژوئیه گذشته و پس از موافقت قدرت‌های جهانی با لغو تحریم‌های ایران، از تهران دیدار کرد.

*****

در ‌‌نهایت در میان دیگر موضوعات، سایت شبکه خبری «سی بی‌اس» به رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا پرداخته و از ادامه پیشتازی هیلاری کلینتون بر برنی سندرز در نظرسنجی‌های مربوط به حزب دموکرات خبر داده است. بر اساس این گزارش، هیلاری کلینتون هنوز هم از رقیب درون حزبی‌اش، برنی سندرز، پیش است؛ اما اکثریت آمریکایی‌ها بر این باورند، نمایندگی‌های حزبی باید بر اساس آرا عمل کنند، نه دلبخواه. میزان محبوبیت وزیر خارجه پیشین، هنوز هم به مانند ماه پیش میلادی ۵۰ درصد است، ولی ساندرز یک درصد نسبت به ماه پیش کاهش پیدا کرده و به ۴۴ درصد تنزل یافته است. کلینتون در مجموع ۱۷۵۸ نمایندگی در مقابل ۱۰۶۹ نمایندگی ساندرز را دارد و بخش اعظمی از این نمایندگی‌ها را نمایندگی‌های فوق‌العاده (سوپر دیلیگیت) تشکیل داده‌اند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار