سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میرث فرهنگی استان یزد از پخت بزرگترین نان کرنو در چهارمین جشنواره رشکوئیه و معرفی آیین های بومی و محلی خبر داد.
کد خبر: ۱۸۰۸۷۲
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۱ 14 February 2016

به گزارش تابناک یزد،سیدمصطفی فاطمی گفت: نان کرنو یا کرنون که آرد آن از گندم محلی تهیه و به کمک دست خمیر آن کاملا آماده و با توجه به اینکه تحت حرارت غیر مستقیم آتش و به صورت طبیعی پخته می شود.

یه گفته وی هیچگونه ضایعاتی در بر نداشته و به لحاظ خوب بودن طعم و خوشمزه بودن بی نظیر می باشد و در صورت ایجاد شرایط مطلوب، مدت زمانی بیش از سایر نان ها، قابل نگهداری و استفاده می باشد.
نان کرنو تنور مخصوصی دارد که تنور کرنون نامیده می شود و نام این نان نیز از تنور آن اقتباس می شود، تنور این نان تقریبا به شکل نیم کره ای است که قطر آن در حدود 5/1 متر بوده و ارتفاع آن 70 تا 80 سانتیمتر است که در قسمت بالای آن دهانه ای دایره شکل و در پایین دهانه ای به شکل مستطیل ایستاده تعبیه شده است.
تنور ابتدا با استفاده از هیزمی که از دهانه فوقانی در داخل کرنون ریخته می شود، آن را کاملا گرم کرده و سپس سنگ هایی را که همگی تقریبا کروی بوده و در حدود 4 تا 5 سانتیمتر قطر دارند، روی آتش هیزم هایی که در داخل کرنون سوخته اند ، می ریزند.
روی آتش ها با این سنگها کاملا پوشانیده می شود و بعد خمیری که آماده شده در محل ”چونه” گرفته می شود و به اصطلاح محلی” خرده” می گیرند. که یک طرف این خمیرها را با مقدار کمی آب خیس کرده و خمیرها را به ترتیب روی سنگ های داخل کرنون که در اثر حرارت آتش کرنون داغ شده اند ، قرار می دهند تا سطح سنگ ها با خمیر پوشانده شود (البته خرده های خمیر از یگدیگر جدا هستند).
تنور کرنون چوب و هیزم را به بهترین صورت می سوزاند و آتش آن کمتر دود می کند، این نوع تنور برای تمام سال قابل استفاده بوده و تحت تاثیر شرایط جوی قرار ندارد.
پخت نان کرنو به ابعاد بزرگتر از حد معمول کاری بسیار دشوار است که معمولا در داخل تنور از بین می رود.
چهارمین جشنواره آیین های سنتی رشکوئیه با همکاری میراث فرهنگی استان ، شورای اسلامی روستا و کانون مهدیه رشکوئیه با هدف معرفی مسابقه «لبو کلوخ» و همچنین سایر غذاهای سنتی این منطقه در کنار قلعه این روستا برگزار شد.
منبع: ايرنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار