رییس جمهور در همایش بین المللی مقابله با گرد و غبار:

اگر اقدام دولت در راستای احیای دریاچه ارومیه نبود، حدود ۱۴ میلیون نفر از مردم ناچار به مهاجرت از این مناطق بودند/قرار ما بر این بود که برای احیاء دریاچه ارومیه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان مصرف شود و این اعتبار در نظر گرفته شد، اما عملاً تا پایان سال ۹۵ حدود ۲ هزار میلیارد تومان هزینه شده است

رییس جمهور حفظ محیط زیست را برای سلامت، توسعه و جلوگیری از مهاجرت های بی رویه ضروری دانست و تاکید کرد که حل مشکلات زیست محیطی، نیازمند برنامه و همکاریهای منطقه ای و بین المللی است.
کد خبر: ۴۵۲۳۸۵
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۵ 03 July 2017
به گزارش تابناک تبریز از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز دوشنبه در همایش بین‌المللی "مقابله با گرد و غبار: چالش‌ها و راه‌حل‌های عملی" که با حضور مسئولان و نمایندگان سازمان ملل متحد، وزرا و نمایندگان ۴۳ کشور و مقامات و مسئولان داخلی در سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: دولت یازدهم، دولت محیط زیست بود و اولین تصمیم آن احیای دریاچه ارومیه بود.

رییس جمهور با ابراز امیدواری نسبت به نتایج مفید این همایش برای مقابله با گرد و غبار تصریح کرد: برای آنکه بتوانیم با این معضل به خوبی مواجه شده و خطرات آن را مهار نماییم، به برنامه‌ریزی ، سرمایه‌گذاری و همکاری‌های گسترده منطقه‌ای و بین‌المللی نیازمندیم.

دکتر روحانی تأکید کرد: یکی از اولویت‌های دولت یازدهم مسأله محیط زیست بوده و حتی دولت یازدهم به نام دولت محیط زیست، شناخته می‌شود و اولین تصمیم ما در دولت یازدهم تصمیمی زیست محیطی و اولین مصوبه در دولت در رابطه با احیاء دریاچه ارومیه بود.

رییس‌ جمهور افزود: اگر اقدام دولت در راستای احیای دریاچه ارومیه نبود، امروز در غرب کشور نه تنها با طوفان گرد و غبار و شن، بلکه با طوفان ریزگردهای نمک مواجه بودیم و حدود ۱۴ میلیون نفر از مردم ایران که در استان‌های غربی کشور زندگی می‌کنند، ناچار به مهاجرت از این مناطق بودند.

دکتر روحانی خاطر نشان کرد: تثبیت دریاچه ارومیه یکی از افتخارات مهم دولت یازدهم و یک الگوی با اهمیت زیست محیطی برای منطقه و جهان است.

رییس‌ جمهور با طرح این سوال که چرا در کشور با معضل دریاچه ارومیه مواجه شدیم، گفت: تغییر در شرایط آب و هوایی و کاهش نزولات آسمانی به درستی از عوامل ایجاد این مشکل است، اما عدم مدیریت صحیح نسبت به منابع آب، کشت بی‌رویه و افقی و توسعه آن و عدم در نظر گرفتن حق‌آبه دریاچه‌ها و تالاب‌ها از عواملی بود که باعث شد دریاچه ارومیه به شرایطی برسد که تا سال ۹۵ قرار بود به طور کامل خشک شود و ما با گرد و غبار و طوفان نمکی مواجه بودیم که زندگی و کشاورزی ما را به طور کامل تهدید می‌کرد.

دکتر روحانی افزود: دولت یازدهم در راستای حفاظت از محیط زیست اقدامات گسترده دیگری نیز انجام داده که از جمله آن احیاء تالاب هورالعظیم است و امروز به واسطه این اقدامات بیش از ۸۰ درصد سطح این تالاب را آب فرا گرفته است.

رییس‌ جمهور با اشاره به تصمیمات و اقدامات دولت در رابطه با احیاء دیگر تالاب‌ها در کشور از جمله تالاب هامون، گفت: این اقدامات نه به معنای آن است که تلاش‌های ملی ما در راستای احیاء‌ محیط زیست کافی بوده، اما در حد توان و اعتبارات خود توانسته‌ایم اقدامات ارزشمندی را در طول ۴ سال به انجام برسانیم که این اقدام ها ادامه یافته و تکمیل خواهد شد.

دکتر روحانی ادامه داد: قرار ما بر این بود که برای احیاء دریاچه ارومیه بیش از ۳ هزار میلیارد تومان مصرف شود و این اعتبار در نظر گرفته شد، اما عملاً تا پایان سال ۹۵ حدود ۲ هزار میلیارد تومان هزینه شده است.

رییس‌ جمهور تأکید کرد: مردم می‌توانند نسبت به آینده دریاچه ارومیه امیدوار باشند و دولت یازدهم در این راستا اقدامات خود را تکمیل خواهد کرد. همچنین نسبت به هورالعظیم در استان خوزستان و دریاچه هامون در استان سیستان و بلوچستان نیز اقداماتی باید انجام شود که در این راستا نیز تلاش خواهیم کرد.

دکتر روحانی در ادامه خاطر نشان کرد: علی‌رغم اینکه برخی از منشأ طوفان‌های گرد و غبار کشورمان  داخلی است و حدود ۲ میلیون هکتار از بیابان‌های ایران می‌توانند منشأ گرد و غبار باشند و گاهی هم هست اما منشأ خارجی گرد و غبار ایران با منشأ داخلی آن قابل قیاس نیست به نحوی که ۲۰ درصد گرد و غبار کشورمان داخلی و منشأ ۸۰ درصد آن خارجی است.

رییس‌ جمهور افزود: کشورهای عراق، اردن، کویت، سوریه، عربستان، پاکستان، افغانستان و ترکمنستان جزو کشورهایی هستند که در منطقه ما منشأ گرد و غبار هستند که به داخل ایران سرازیر می‌شود و گاهی در طول ۲۴ ساعت، ۸ میلیون متر مکعب خاک با طوفان گرد و غبار جابه‌جا می‌شود و این به معنای آثاری است که می‌تواند در زندگی،‌سلامت، کشاورزی و باغات مردم و محیط زیست کشورمان داشته باشد.

دکتر روحانی با بیان اینکه مسأله گرد و غبار در دهه‌های گذشته هم در منطقه و ایران مسبوق به سابقه بوده است، اظهار داشت: اما امروز این پدیده خطرناک نسبت به گذشته چند برابر افزایش یافته است به گونه‌ای که اگر در دهه‌های گذشته در طول سال ۱۰ یا ۲۰ روز شاهد این پدیده بودیم، امروز ۱۰۰ روز و گاهی ۱۳۰ روز در طول سال در برخی مناطق شاهد این پدیده هستیم.

رییس‌ جمهور افزود: اگر دریاچه هامون با ظرفیت ۱۵ میلیارد متر مکعب آب می‌توانست بادهای ۱۳۰ روزه سیستان و بلوچستان را مهار کند، امروز خشک شدن این دریاچه می‌تواند به معضل بزرگی برای مردم تبدیل شود.

 


اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار