برطبق آمار گمرک، صادرات هندوانه در چهار ماه نخست سال به 327 هزار تن رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با سه ماه نخست سال، 81 هزار تن رشد کرده و جای اینکه، خوشحالی از صادرات را با خود به همراه بیاورد، نگرانی نسبت به ازدسترفتن منابع آبی را با خود همراه کرده است.
گفته میشود برای تولید هر کیلو هندوانه، حداقل 300 لیتر آب مصرف میشود. برخی هم این میزان را 320 لیتر میدانند، این میزان صادرات هندوانه به کشورهای همجوار، به معنای ازدسترفتن 98 میلیارد و 100 میلیون لیتر آب است، آن هم در ازای 169 میلیارد و 384 میلیون تومان.
صادرات هندوانه درحالی در مقایسه با سه ماه نخست سال رشدی 81 هزار تنی را در کارنامه خود ثبت کرده که مدتهاست، کارشناسان آب و بخش کشاورزی نسبت به تولید این محصول هشدار میدهند و خواستار محدودشدن کشت این میوه آببر شدهاند، چه برسد به صادرات آن. در ماهها و حتی سالهای اخیر، صادرات هندوانه از سوی فعالان حوزه آب به صادرات آب معنی شده است. حالا آمارهای رسمی صراحتا از افزایش هفت درصدی صادرات هندوانه یا همان آب در چهارماهه نخست سال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، حکایت میکنند.