کاهش چشمگیر سطح آب‌های زیرزمینی / صرفه‌جویی ۲۵ درصدی، شرط عبور از بحران است

گروه استان‌ها -افزایش دما، تداوم خشکسالی و کاهش منابع آبی زیرزمینی، مسوولان آبفا را بر آن داشته تا با حفاری اضطراری چاه‌های جدید، بخشی از کمبود آب را جبران کنند؛ اما چالش‌های فنی و نیاز به صرفه‌جویی عمومی، همچنان موانعی جدی در مسیر مدیریت این بحران هستند.
کد خبر: ۱۲۰۱۱۱۵
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۴ 25 May 2025

به گزارش خبرنگار تابناک از تهران، علیرضا گنجی قائم مقام شرکت آبفای جنوب غرب استان تهران از کاهش شدید سطح آب‌های زیرزمینی در منطقه خبر داد و اظهار داشت: در سال‌های گذشته در عمق ۸۰ تا ۹۰ متری به منابع آب می‌رسیدیم، اما اکنون این عمق به ۲۰۰ متر رسیده است.

وی با اشاره به برنامه سالانه حفر چاه در منطقه اسلامشهر افزود: طبق روال معمول، هر ساله ۱۰ حلقه چاه برای حفظ منابع تأمین آب منطقه حفر می‌شود. در سال آبی جاری که از مهرماه ۱۴۰۳ آغاز شده، این ۱۰ حلقه چاه در ماه‌های بهمن و اسفند حفر شد.

قائم مقام شرکت آبفای جنوب غرب استان تهران ادامه داد: با توجه به شدت گرفتن بحران آب، حفر ۱۵ حلقه چاه دیگر در دستور کار قرار گرفت که ۷ حلقه آن در منطقه میان‌آباد (شهرک تمام حسین ع) و ۸ حلقه در احمدآباد مستوفی درحال اجراست که مجموعا ظرفیت تأمین آب منطقه به ۲۵ حلقه چاه میرسد.

گنجی خاطرنشان کرد: با وجود این اقدامات، همچنان با چالش‌های جدی در تأمین آب روبه‌رو هستیم. تمام تلاش‌مان را برای افزایش ظرفیت منابع آبی به کار گرفته‌ایم و عملکرد خود را تا ۲۰۰ درصد نسبت به برنامه‌های معمول ارتقا داده‌ایم، اما هنوز مشخص نیست کیفیت و کمیت آبی که به دست می‌آید، تا چه اندازه پاسخگوی نیازمردم خواهد بود.

وی با اشاره به افزایش ۴ درصدی دما و در پی آن افزایش مصرف و کاهش منابع آبی گفت: برای عبور از بحران فعلی، مردم باید حداقل ۲۵ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کنند.

قائم مقام شرکت آبفای جنوب غرب استان تهران افزود: با توجه به تداوم خشکسالی طی پنج سال گذشته—که امسال پنجمین سال آن است—صرفه‌جویی مردم نقش کلیدی در مدیریت منابع و گذر از شرایط بحرانی دارد.

چالش‌های فنی و زیرساختی در مسیر بهره‌برداری از چاه‌های جدید آب

در ادامه،گنجی با اشاره به مشکلات ناشی از قطعی برق، این مسئله را مزید بر علت بحران آب دانست و بیان کرد: قطعی برق باعث میشود بخشی از چاه‌های آب از مدار خارج شوند و تأمین آب با اختلال مواجه شود.

وی با اشاره به چالش‌های اجرایی در مسیر تأمین آب گفت: در مناطقی که عملیات حفاری چاه انجام شده، به دلیل نبود شبکه برق، ناچار به استفاده از دیزل‌ژنراتور‌ها هستیم که این تجهیزات پاسخ‌گوی نیاز نیستند و هزینه‌های جانبی مانند تأمین گازوئیل و نگهبانی نیز به پروژه تحمیل می‌شود.

قائم مقام شرکت آبفای جنوب غرب استان تهران افزود: اتصال چاه‌های جدید به شبکه برق ممکن است زمان‌بر باشد، اما به‌صورت موقت از ژنراتور‌ها استفاده می‌کنیم تا آب‌رسانی متوقف نشود. تمام تلاش‌مان این است که تا اواسط خرداد، برق‌رسانی به چاه‌های جدید را تکمیل و آنها را وارد مدار بهره‌برداری کنیم.

گنجی با اشاره به الزامات قانونی در حوزه ساخت‌ و ساز تاکید کرد: بر اساس ماده ۱۶، هر ساختمان موظف است برای هر واحد، یک مخزن ذخیره آب به ظرفیت حداقل هزار لیتر (یک متر مکعب) در نظر بگیرد تا در زمان قطعی آب دچار مشکل نشود.

وی افزود: مردم باید در کنار نصب پمپ، مخزن ذخیره آب نیز داشته باشند. استفاده مستقیم از پمپ برای برداشت آب از شبکه بدون واسطه مخزن، نه‌تنها غیراصولی است بلکه غیرقانونی نیز محسوب می‌شود.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار