استاندار تهران:

کمیسیون کارگری در تهران تشکیل می‌شود/شرکت‌های دانش‌بنیان؛ موتور محرکه اقتصاد استان تهران

گروه استان‌ها -استاندار تهران با اشاره به استقرار بیش از ۵۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در تهران بر توسعه این بخش به عنوان اولویتی اساسی تاکید کرد.
کد خبر: ۱۲۰۰۱۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۳ 06 May 2025

به گزارش تابناک از استان تهران، به نقل از استانداری تهران، محمدصادق معتمدیان، شامگاه دوشنبه در نشست با نمایندگان تشکل‌های کارگری استان، با اشاره به چالش‌های متعدد پایتخت از جمله تراکم جمعیتی، بحران آب، آلودگی هوا و مشکلات اجتماعی، بر لزوم تمرکززدایی و ساماندهی مهاجرت تأکید کرد و از برنامه‌های دولت چهاردهم برای جلوگیری از بارگذاری جمعیتی جدید و ساماندهی لکه‌های صنعتی غیرمجاز خبر داد.

استاندار تهران با اشاره به تراکم بالای جمعیتی در استان، اظهار داشت: میانگین تراکم جمعیت در کشور ۴۹ نفر در هر کیلومتر مربع است، اما در تهران این رقم به بیش از هزار نفر می‌رسد که ۲۰ برابر میانگین کشوری است.

معتمدیان، واگذاری‌های جمعیتی بدون توجه به زیرساخت‌ها و توان اکولوژیک استان را عامل اصلی چالش‌هایی، چون کم‌آبی، ترافیک و آلودگی هوا دانست و به مصرف ۴۲ درصد از منابع آب تولیدی استان در بخش آب شرب اشاره کرد و گفت: این میزان پنج برابر میانگین کشوری است.

استاندار تهران با انتقاد از شکل‌گیری ۵۵ لکه صنعتی غیرمجاز در استان، گفت: این لکه‌ها بدون توجه به آمایش سرزمینی و زیرساخت‌ها ایجاد شده‌اند و جامعه‌ای ۴۰۰ هزار نفری از کارگران را در بر می‌گیرند.

وی  از فرار مالیاتی، آلایندگی و استفاده غیرقانونی از اتباع خارجی در این لکه‌ها انتقاد و بر لزوم قانونمند کردن واحد‌های صنعتی تأکید کرد.

معتمدیان از برنامه‌های دولت برای ساماندهی مهاجرین و جلوگیری از مهاجرت‌های غیرقانونی خبر داد و گفت: ۶ درصد جمعیت استان تهران را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند که باید هدفمند و تحت نظارت جذب شوند.

وی همچنین به اشغال فرصت‌های شغلی توسط اتباع غیرمجاز اشاره کرد و خواستار اولویت‌دهی به کارگران ایرانی شد.

استاندار تهران با تأکید بر نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد استان، اظهار داشت: بیش از ۵۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور در تهران مستقر هستند و توسعه این بخش از اولویت‌های ماست.

معتمدیان با اشاره به مشکلات معیشتی کارگران، اظهار داشت: دولت و نظام توجه ویژه‌ای به حل مشکلات اقتصادی و معیشتی دارند.

وی از برگزاری جلسات منظم با تشکل‌های کارگری و تصمیم‌گیری‌های میدانی برای رفع موانع تولید خبر داد و گفت: فرمانداران موظف‌اند با رصد مشکلات، از حقوق کارگران دفاع کنند.

معتمدیان از تشکیل کمیسیون کارگری و دعوت از تشکل‌ها برای ارائه نظرات در تصمیم‌گیری‌ها خبر داد و با تأکید بر ضرورت ساماندهی چالش‌های پایتخت، از عزم دولت برای تمرکززدایی، قانونمند کردن لکه‌های صنعتی و حمایت از جامعه کارگری سخن گفت و افزود: اجرای سیاست‌های هدفمند در حوزه مهاجرت، مسکن و توسعه دانش‌بنیان‌ها می‌تواند گامی مؤثر در کاهش فشار بر زیرساخت‌های تهران و بهبود وضعیت معیشتی کارگران باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار