رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان تهران:

تحولات نوین در کشاورزی استان تهران/بذر‌های اصلاح شده فناورانه، چالش کشاورزان را مرتفع می‌کند

گروه استان ها- رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران از فعالیت‌های برجسته این مرکز در زمینه تحقیق، آموزش و تولید بذر‌های اصلاح‌شده و فناورانه برای ارتقاء کیفیت و بهره‌وری کشاورزی خبر داد.
کد خبر: ۱۱۹۵۶۴۵
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۷ 05 February 2025

محسن سیلسپور، در گفت‌و‌گو با خبرنگار تابناک در استان تهران، به تشریح چشم‌انداز‌ها و فعالیت‌های این مرکز در زمینه‌های مختلف کشاورزی پرداخت و اظهار کرد که این مرکز در راستای ارتقای بهره‌وری کشاورزی و تولید محصولات کشاورزی با کیفیت، از چندین محور کلیدی پیروی می‌کند.

وی تصریح کرد: مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران از مراکز تحقیقاتی پیشرو در کشور به شمار می‌رود و در شش حوزه اصلی شامل تحقیق، آموزش، نظارت، حفظ منابع ژنتیکی، اکسیژن پلاس و تولید محصولات فناورانه در حال فعالیت است.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران، همچنین تاکید کرد که هدف اصلی مرکز تحقیقات کشاورزی، حل مشکلات بهره‌برداران کشاورزی با استفاده از یافته‌های علمی و پژوهشی است و افزود: ما با شناسایی چالش‌های کشاورزی استان و ارائه راهکار‌های علمی، تلاش داریم تا به بهره‌برداران کشاورزی در بهبود کیفیت و افزایش عملکرد محصولات خود کمک کنیم.

سیلسپور در ادامه عنوان کرد: در سال جاری، ۴۵ پروژه تحقیقاتی در این مرکز در دست اجرا است که این پروژه‌ها در پنج بخش مختلف مانند گلخانه، پنبه، علوم دامی و نظام‌های نوین کشاورزی پیگیری می‌شود و این پروژه‌ها توسط تیمی از ۲۲ محقق و اعضای هیئت علمی هدایت می‌شود.

وی به بخش آموزش نیز اشاره کرد و گفت: آموزش کشاورزان یکی از وظایف اصلی ما است. در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار کشاورز تحت آموزش‌های تخصصی و مهارتی قرار دارند تا توانمندی‌های آنها در زمینه‌های مختلف کشاورزی ارتقا یابد.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران در مورد ترویج یافته‌های تحقیقاتی گفت: مرکز تحقیقات استان تهران همواره در تلاش است تا نتایج تحقیقات خود را به کشاورزان منتقل کند. این فرآیند از طریق کلاس‌های آموزشی، نشریات تخصصی و مزارع نمایشی انجام می‌شود.

وی همچنین از نظارت دقیق این مرکز بر کیفیت نهاده‌های شیمیایی در استان تهران خبر داد و گفت: تیم نظارتی مرکز به‌طور مستمر بر تولید و توزیع کود‌های شیمیایی نظارت می‌کنند تا کیفیت این محصولات حفظ شود.

رئیس مرکز تحقیقات استان تهران به حفظ منابع ژنتیکی نیز اشاره کرد و افزود: ما در تلاش هستیم تا تنوع ژنتیکی محصولات کشاورزی مانند پنبه و انجیر را حفظ کنیم تا این ذخایر ارزشمند برای نسل‌های آینده حفظ شوند.

سیلسپور در پایان با تأکید بر اهمیت تولید بذر‌های اصلاح‌شده افزود: مرکز تحقیقات استان تهران در زمینه تولید بذر‌های با کیفیت مانند بذر‌های گندم، جو، کلزا و پنبه با توجه به شرایط اقلیمی استان تهران فعالیت می‌کند.

اشتراک گذاری
نظر شما
Chaptcha
حروفي را كه در تصوير مي‌بينيد عينا در فيلد مقابلش وارد كنيد
آخرین اخبار