وزارت خارجه آمریکا طی یک بیانیه مدعی شده است که تحریم های بین المللی علیه ایران بازگشته است اما ایران در پاسخ این ادعا را رد کرده است.
کد خبر: ۹۰۱۳۴۱
تاریخ انتشار: ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱ 20 September 2020

مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا بامداد یکشنبه به وقت تهران با صدور بیانیه ای و به رغم مخالفت جهانی، در اقدامی یکجانبه مدعی شد که تمام تحریم های سازمان ملل از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران از سر گرفته شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا درحالی مدعی از سرگیری تحریم ها از جمله تحریم های تسلیحاتی علیه ایران شده است که چندی پیش شورای امنیت سازمان ملل با رد پیش نویس قطعنامه آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران، مخالفت صریح خود را با آن اعلام کرد و بجز آمریکا، تنها کشور دومنیکن به آن رای مثبت داد.

در بیانیه وزارت  امور خارجه آمریکا در خصوص بازگشت تحریم های سازمان ملل علیه ایران آمده است: برای اعمال تحریم ها درنگ نمی کنیم و از تمام اعضای سازمان ملل انتظار داریم که بطور کامل به تعهداتشان در قالب تحریم های بازگشته، عمل کنند.

وزارت خارجه آمریکا در این بیانیه، همچنین به تهدید صریح همه اعضای سازمان ملل درصورت عدم تمکین به این اقدام یکجانبه و غیرقانونی پرداخته و آورده است: چنانچه اعضای سازمان ملل به تعهدات خود  در قبال اجرای این تحریم ‌ها عمل نکنند، آمریکا از اختیارات داخلی خود برای تحمیل عواقبی علیه آنها استفاده خواهد کرد تا مطمئن شود که ایران از منافع فعالیت های ممنوع شده از سوی سازمان ملل سودی نمی برد.

ایران ادعای آمریکا برای بازگردانده شدن تحریم‌ها را فاقد اثر حقوقی دانست

در همین حال سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در نامه‌ای به دبیرکل و رئیس شورای امنیت این سازمان تاکید کرد ادعای آمریکا برای بازگردانده شدن تحریم‌های لغو شده قطعنامه ۲۲۳۱، فاقد اثر حقوقی، باطل و بی‌اثر است.

به گزارش خبرآنلاین، مجید تخت‌روانچی شامگاه شنبه در این نامه یادآور شد: در واکنش به اقدام آمریکا، نه تنها هیچ یک از اعضای شورای امنیت، صلاحیت آن کشور برای فعال کردن روند بازگشت تحریم‌های گذشته را نپذیرفتند، بلکه از طریق نامه‌های انفرادی یا مشترک به رئیس شورای امنیت، ۱۳ عضو این نهاد، اعتبار حقوقی و مقبولیت نامه آمریکا را قاطعانه رد کردند.

وی به نظرات مشابهی که توسط اکثریت قاطع اعضای شورای امنیت در نشست ۴ شهریور آن شورا، اشاره کرد و ادامه داد: طی آن جلسه، رئیس شورای امنیت نیز در پاسخ به سوالات اعضا اعلام کرد «طبق مشورت‌هایی که با اعضای شورا داشته و نامه هایی که از تعداد زیادی از آنها دریافت کرده‌ام، برای من کاملا روشن است که یک عضو موضع خاصی در این زمینه دارد و بقیه اعضا مخالف آن هستند و بنابراین، از نظر من، هیچ اجماعی در شورا وجود ندارد و رئیس شورا نیز نمی‌تواند اقدام دیگری انجام دهد.»

نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: اعضای شورای امنیت با استناد به قطعنامه ۲۲۳۱ که طبق آن، فقط اعضای برجام حق آغاز روند بازگرداندن تحریم‌های گذشته شورای امنیت را دارند، اعلام کرده‌اند چون آمریکا دیگر عضو برجام نیست، بنابراین هیچ حقی برای توسل به روند مزبور ندارد و نامه‌اش نیز فاقد هرگونه اثر حقوقی در حال یا آینده است.

تخت‌روانچی به نامه ۳۰ مرداد نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی و هماهنگ کننده برجام نیز اشاره کرد که در آن اعلام شده است «همانطور که مکرر خاطر نشان کرده‌ام، آمریکا به صورت یکجانبه از برجام خارج شده و متعاقب آن در هیچ یک از فعالیت‌های آن نیز شرکت نکرده است؛ بنابراین نمی‌تواند یک دولت عضو برجام قلمداد شده و برای بازگرداندن احتمالی تحریم‌های شورای امنیت اقدام کند.»

وی به بخشی از مفاد بیانیه نشست ۱۱ شهریور کمیسیون مشترک برجام نیز اشاره و اعلام کرد طی آن، اعضای باقیمانده برجام بار دیگر تصریح کرده‌اند آمریکا یک دولت عضو برجام نیست و نمی‌تواند روند بازگرداندن تحریم‌های گذشته سازمان ملل را آغاز کند.

نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد در این نامه که قرار است به عنوان سند شورای امنیت هم ثبت و منتشر شود، اظهار کرد: هدف اعلام شده آمریکا از بین بردن کامل برجام است و راهبرد آن برای نیل به این هدف نیز ایجاد پیچیدگی حقوقی از طریق ارائه تفاسیر یکجانبه دلبخواهانه و استدلال‌های شبه‌حقوقی است.

تخت‌روانچی خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران مطمئن است که اعضای شورای امنیت بار دیگر با تلاش آمریکا برای سوء استفاده از این شورا و تضعیف اقتدار و اعتبار آن مخالفت خواهند کرد.

وزارت امور خارجه آمریکا درحالی با لحنی آمرانه، تهدید آمیز و کاملا یکجانبه گرایانه، خواستار همکاری کشورهای عضو سازمان ملل برای همراهی با تحریم ها شده است که سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان روز گذشته در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد تأکید کردند که تلاش آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها فاقد «تأثیر قانونی» است و تعلیق تحریم‌ها بعد از ۲۰ سپتامبر (۳۰ شهریور) نیز ادامه خواهد یافت.

 رسانه آمریکایی پولیتیکو نیز شب گذشته در گزارشی اذعان کرد که تشدید اقدامات اخیر دونالد ترامپ علیه ایران بخشی از راهبرد انتخاباتی او در آستانه انتخابات ۱۳ آبان است.

تارنمای پولیتیکو در مطلبی تحلیلی درخصوص تقلای دونالد ترامپ برای بازگرداندن تحریم ها علیه ایران و اجرای طرح موسوم به مکانیسم ماشه نوشت : به رغم جار و جنجال‌های ترامپ در مورد توافق‌نامه‌های صلح میان امارات و بحرین با اسرائیل، هنوز بیشتر وعده‌های بزرگ او در حوزه سیاست خارجی از جمله توافق هسته ای با کره‌شمالی، سرنگون کردن دولت نیکلاس مادورو در ونزوئلا و حصول یک توافق بهتر با ایران عملی نشده است و این درحالی است که تنها چند هفته دیگر به انتخابات آمریکا باقی مانده است.

 در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا به این موضوع اشاره نشده که تحریم هایی جاری این کشور علیه ایران، عملا سلامت و معیشت مردم را هدف قرار داده و حتی مانع از تامین دارو و تجهیزات پزشکی برای بیماران شده است.

بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا بار دیگربا تکرار ادعاها و اتهامات واهی علیه جمهوری اسلامی ایران و با اعلام اینکه فشار حداکثری علیه ایران ادامه خواهد یافت، آورده است: در روزهای آینده دور جدیدی از اقدامات تکمیلی را اعلام خواهیم کرد که کارایی تحریم ها را تضمین کند و نقض کنندگان آن را به پاسخگویی وادارد. 

در بیانیه یاد شده ، وزارت امور خارجه آمریکا بدون اینکه اشاره‌ای به اقدام غیرمشروع آمریکا در خروج از برجام و نقض صریح این توافق جهانی کند، مدعی ناکامی ایران در اجرای تعهداتش در قبال برجام شده و  شورای امنیت را نیز متهم به ناکامی در تمدید تحریم تسلیحاتی ایران کرده است.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار