به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حزب تدبیر و توسعه ایران اسلامی، اگر قائل به تقسیم چهره‌ها و فعالان سیاسی جمهوری اسلامی به خودی و غیرخودی باشیم، احمد توکلی بی‌شک در زمره چهره‌های خودی قرار می‌گیرد با این تفاوت که برخلاف بسیاری از این جماعت خودی، این روز‌ها تلاش می‌کند در نقش یک هواخواه ایجاد شفافیت در جمهوری اسلامی – از بیت رهبری گرفته تا شهرداری تهران – ظاهر شود.

او که این روز‌ها به‌رغم کهولت سن در قامت رییس هیات‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت مشغول فعالیت است، در جدیدترین نامه خود به سراغ محسن هاشمی، رییس شورای اسلامی شهر تهران رفته و به اظهارات حدود یک ماه پیش او درباره املاک شهرداری تهران و واگذاری‌های غیرقانونی واکنش نشان داده است.

محسن هاشمی که بیست و هشتم مردادماه باحضور در برنامه تلویزیونی «تهران ۲۰»، به ارایه گزارش عملکردی درباره شورای پنجم پرداخته و از معضلات پیش روی این نهاد و دستگاه مدیریت شهری تهران گفته بود حالا در نیمه دوم شهریورماه درشرایطی بالاخره با واکنشی به اظهارات خود روبه‌روست که این واکنش از جانب رییس یک سازمان مردم‌نهاد مطرح شده، نه سازمان‌ها و دستگاه‌های رسمی نظارتی کشور.

فارغ از این، اما شاید یکی از مهم‌ترین بخش‌های اظهارات رییس شورای شهر تهران در آن برنامه تلویزیونی به مقوله واگذاری املاک در شهرداری تهران، آن هم در دوره‌های گذشته اختصاص داشت. این مقام مسوول در جریان گفته‌های خود با انتقاد از نوع نگاه صداوسیما به شورای شهر تهران و یادآوری اظهارات پرویز فتاح، رییس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی درباره املاک و اموال این نهاد که پس‌لرزه‌های آن همچنان باقیست، گفته بود: «درباره املاک بنیاد مستضعفان چند برنامه گذاشتید؟ شهرداری بیش از ۲۰۰۰ ملک دارد که حداقل ۷۰۰ مورد از آن دست دیگران است. آیا یک بار درباره آن گزارش تهیه شده است؟ گفتم آقای فتاح این حرف‌ها را زد و اجازه دهید من نیز بزنم. به آقای علی عسکری، رییس سازمان صداوسیما نامه نوشتم و گفتم که بگذارید بیایم و توضیح دهم، اما موافقت نشد. یک بار من را دعوت کنید تا درباره استفاده از کاخ‌های بازمانده از دوره پهلوی توضیح دهم.»

همین اظهارات کوتاه رییس شورای شهر تهران سبب شد تا روزگذشته رییس هیات‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت که این روز‌ها به‌واسطه ارتباطش با برخی چهره‌های درگیر فساد با انتقاداتی در شبکه‌های اجتماعی مواجه شده، در نامه‌ای به محسن هاشمی آمادگی خود را برای پیگیری املاک این نهاد اعلام کند.

احمد توکلی در نامه خود آورده است: «سازمان مردم‌نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت براساس تکلیف ذاتی و متکی به اساسنامه قانونی‌اش، آمادگی خود را برای دریافت، بررسی و در صورت نیاز مطالبه‌گری از اشخاص مرتبط با موضوع ۷۰۰ ملک شهرداری واگذار شده اعلام می‌دارد و بر اساس روال همیشگی‌اش، نتایج اقدامات خود را در مراحل مختلف به ملت شریف ایران گزارش می‌کند.»

او همچنین در بخش پایانی نامه‌اش تاکید کرده است: «خواهشمند است تمامی اسناد و مدارک مرتبط با موضوع فوق‌الذکر را به این سازمان مردم نهاد ارایه فرمایید.»

بدین‌ترتیب باید منتظر ماند و دید در سال پایانی فعالیت پنجمین دوره شورای شهر تهران که تمام کرسی‌هایش با رای مردم به اصلاح‌طلبان واگذار شد، تکلیف واگذاری‌های فراقانونی شهرداری تهران در دوران محمدباقر قالیباف مشخص می‌شود یا اینکه این مهم به شورای شهر ششم تهران به ارث خواهد رسید.