مدیر جهادکشاورزی اشکذر مطرح کرد:
مدیر جهادکشاورزی شهرستان اشکذر،گفت: خشکسالی های اخیر موجب طغیان کرم خراط در باغات گردوی بخش خضرآباد شهرستان اشکذر شده است .
کد خبر: ۶۲۵۱۱۹
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۰ 01 July 2018

«عباس بشارتی» با اشاره به شيوع آفت کرم خراط در ميان درختان گردوي بخش خضرآباد، اظهار کرد: از جمله عواملی که آبیاری نامنظم و در نهایت زمینه لازم برای خسارت کرم خراط را موجب شده است، خشکسالی‌های اخیر است.

وی افزود: یکی از بهترین روش‌های مهار غیرشیمیایی این آفت با کمترین صدمه به اکوسیستم کشاورزی، اخلال در جفت یابی با فرمون جنسی حشره است.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان اشکذر، گفت: در این روش با استفاده از نصب مفتول‌های آغشته به فرمون جنسی بر روی درختان، محیط باغ اشباع از فرمون جنسی حشره شده و حشره‌های نر در جفت‌یابی دچار مشکل می‌شوند و حشره‌های ماده تخم‌ های نابارور تولید کرده و از این تخم‌ ها لاروی به‌وجود نمی‌آید که بتوانند سرشاخه‌ها را آلوده کنند .

بشارتی تصریح کرد: در مساحتی بالغ بر 6 هکتار از باغ‌های گردوی روستای دولاب به صورت پایلوت، با نصب 1800 رشته فرمون سیمی، به شیوۀ اخلال در جفت یابی، با پروانۀ خراط مبارزه به عمل آمد که با راهنمایی‌های کارشناسان مدیریت حفظ نباتات و جهادکشاورزی اشکذر نصب شدند .

این مقام مسئول ادامه داد: لاروهای این حشره چوبخوار بوده و در تنه و شاخه های درختان میزبان ایجاد دالان های طولی در عمق چوب نموده و باعث ضعف شدید درختان می شوند. خسارت اولیه از رگبرگها – دمبرگها وشاخه های کوچک شروع شده و بتدریج به شاخه های بزرگتر منتقل می شود .

مدیر جهاد کشاورزی اشکذر بیان کرد: خسارت این آفت در بعضی مناطق بسیار شدید می باشد و در نهایت باعث خشکی سرشاخه ها و حتی در صورت حمله به تنه اصلی درخت مخصوصا" در سیب باعث خشکی و مرگ درخت میشود .

وی خاطرنشان کرد:‌ خسارت آفت بیشتر در باغ هایی که اصول داشت در آنها بخوبی اجرا نمی گردد، ملاحظه میشود و در باغاتی که از نظر آبیاری و تغذیه و انجام عملیات هرس بطور صحیح مراقبت می‌شوند بسیار کمتر دیده می شود. یکی از موارد مشکل ساز در این زمینه بروز خشکسالی است که باعث عدم آبیاری صحیح و به موقع درختان می گردد .

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار