یکی از مشکلات بزرگ کشور تمرکز تمام خدمات و تسهیلات در تهران است و بسیاری از نخبگان غیر تهرانی نسبت به این موضوع شکایت داشته اند.
کد خبر: ۶۰۶۵۳۴
تاریخ انتشار: ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵ 16 May 2018

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛  کشورهای خارجی چگونه پیشرفت می‌کنند؟ و چطور روند رشد خود را طی کرده‌اند؟ این سوالی است  که در ذهن بسیاری از ما شکل گرفته است و مدام با خود تکرار می‌کنیم که کشورهای سطح اول جهان چگونه در این رتبه قرار گرفته اند؟.

هرگاه کشور به بن‌بست می رسد یا به مشکلی بر می‌خورد نقش و حضور جوانان آینده ساز بیش از پیش نمایان می‌شود؛ چند سالی است که موج جدیدی از فناوری‌ها مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان در کشور به وجود آمده است و تا حد بسیار زیادی توانسته بذر امید را در دل جوانان دانشجویی که صدها ایده ناب دارند بکارد.

استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان با ایده‌های خلاق نه تنها اقتصاد کشور را پویا می‌کنند بلکه به رفع بزرگترین معضل کشور یعنی اشتغال هم کمک شایانی می‌کنند؛ حضور بسیاری از جوانان در شرکت‌هایی که خدمات  رسانی حمل و نقل هوشمند دارند؛ گواه همین موضوع است.

استارت‌آپ ها و شرکت های دانش بنیان رسالت اصلی خود را کمک به آحاد جامعه و آسان‌ کردن زندگی افراد قرار داده‌اند؛ این شرکت‌ها که به همت جوانان نخبه کشور تشکیل می‌شوند اگر مورد حمایت واقع نشوند؛ در همان ابتدای راه به مشکل بر می‌خورند و  پس از شکست، همین جوانان آینده ساز سرخورده کشور را ترک می‌کنند.

مقام معظم رهبری بارها در فرمایشاتشان به موضوع حمایت از جوانان و خلق بسترهای مناسب برای فعالیت آنها تاکید داشته‌اند، ایشان در صحبت‌های خود به مسئولان نظام گوشزد می‌کنند که هیچگاه جوانان را فراموش نکنند.

اما یکی از مشکلاتی که امروز کشور با آن دست و پنجه نرم می‌کند تمرکز تمام تسهیلات و خدمات در تهران است، گویی کشور ایران تنها پایتخت است و اگر جوانی در استان تهران مستقر نباشد باید قید حمایت شدن را بزند.

استان‌های محروم نمی‌توانند خدمتی از  معاونت علمی دریافت کنند

دولت ادعا می‌کند که فضا برای فعالیت در تمام کشور مهیا است اما این ادعای دولت با صحبت جوانان همخوانی ندارد و  از سویی دیگرمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نهادی که وظیفه توجه به جوانان و پیاده‌سازی ایده‌های خلاق آنان را بر عهده دارد موظف است بسترهای مناسب برای فعالیت تمام شرکت‌های دانش بنیان و تیم‌های خلاق استارت‌آپی را در کشور ایجاد کند این نهاد به طور مکرر خلق فرصت‌های مناسب برای جوانان را هدف اصلی خود معرفی می‌کند اما به نظر می‌رسد معاونت علمی  هنوز نتوانسته وظیفه خود یعنی بستر سازی مناسب برای فعالیت جوانان  را به طور کامل عملیاتی کند و هنوز بسیاری از دانشگاه‌های کشور و استان‌های محروم نمی‌توانند به صورت کامل و به آسانی خدمات و تسهیلات معاونت علمی را دریافت کنند.

البته باید بگوییم معاونت علمی در راستای تحقق هدف خود مبنی بر فراهم آوردن بستری مناسب برای جوانان اقدامات خوب بسیاری هم انجام داده‌ است؛‌ بازدید از مراکز خلاق و شرکت‌های دانش بنیان و همچنین برگزاری جلسات با متولیان علم و فناوری در استان ها  از جمله این اقدامات بوده است .

موج دوم اکوسیستم نوآوری در کشور راه افتاده است

اسماعیل قادری فر رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ؛  در خصوص بستر سازی‌های مناسب در استان‌های کشور اظهار کرد: موج دوم ایجاد اکوسیستم نوآوری در کشور راه افتاده هدف از این برنامه حمایت  از تمام  جوانان و شرکت‌های دانش بنیان در استان‌های کشور است حمایت‌ها بیش از پیش خواهد شد و  در حال حاضر بیشتر استان‌های کشور به زیر ساخت های مناسب متصل شده‌اند.

اما مدیر یکی از شرکت‌های دانش بنیان در واکنش به صحبت‌های قادری فر؛ گفت: چگونه تسهیلات را برای استان‌های محروم کشور قرار داده‌اند در حالی که حتی یک کلاس آموزشی هم در استان خوزستان برگزار نشده است؟  این درست است که معاونت می‌گوید تسهیلات را برای استان‌های مختلف در نظر گرفته اما آن تسهیلات هم تنها به درصد کمی از شهرهای کشور تعلق گرفته است و بسیاری از جوانان در شهرها و روستاها هنوز نتوانسته‌اند یک حمایت کوچک را دریافت کنند.

کشور به پشتوانه جوانان خود می‌تواند آینده درخشان را  رقم بزند جوانانی که بزرگترین دارایی ایران هستند بدون زیر ساخت و بدون هیچ حمایتی نمی‌توانند آینده کشور را متحول کنند و تنها با بهره‌مندی از زیر ساخت‌ها و تسهیلات است که راه برای خلق ایده‌های آنها فراهم می‌شود.

برای شرکت‌های دانش‌بنیانی که در استانها مستقر هستند چه کار کرده اید؟

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در صحبت‌های خود تاکید می‌کند که جوانان نباید به پول دولتی تکیه کنند زیرا این پول اعتیاد آور است و جوانی که به پشتوانه دولت بر سر کار آید منفعل می‌شود.

به دنبال این صحبت ستاری یکی از جوانان نخبه کشور که در استان محروم زندگی می‌کند گفت: درست است که همه چیز پول نیست اما آقای ستاری شما چقدر برای ما در استان‌های دور افتاده فضا سازی کرده‌اید؟  تسهیلات بسیار خوبی برای شرکت‌های دانش بنیان در نظر گرفته است اما معاونت علمی که به دنبال رشد اقتصاد دانش بنیان است فقط با شرکت‌های مستقر در تهران می‌خواهد این کار را انجام دهد و شرکت‌هایی که در استان‌های کوچک قرار دارند باید ماه‌ها به دنبال یک موضوع کوچک دوندگی کنند و تا به نتیجه برسند.

این درست است که بسیاری از شرکت‌های دانش بنیان پیشرفته هم در داخل کشور وجود دارند که در استان‌هایی غیر از تهران مستقر شده اند و رشد خوبی هم داشته اند  اما شانس تیم‌های استارت‌آپی و شرکت‌های دانش بنیانی که در تهران قرار دارد بسیار بیشتر از شرکت‌های مستقر در استان‌ها است  و باید دید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای رفع مشکل استان‌های محروم کشور  و توجه به جوانان مستعد روستاها و استان‌ها چه اقداماتی انجام خواهد داد و تا چه میزان گستره فعالیت های خود را افزایش می‌دهد؟.

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
امین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۱
این واژه شهرستانی چیه حی تو دهنتون میچرخونید واقعا برای نقاطی مثل اصفهان و همدان و شیراز و تبریز قابل قبول نیست چون این شهرها قدیمی تر و با اصالت هستند و این واژه تحقیر امیز شهرستانی واقعا قابل قبول براشون نیست. خوبه ما به شما بگیم توابع ری ؟؟ یا آذربایجان مرکزی خوشتون میاد؟ یا همون روستای طهران
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۳/۰۲
نه عزیزان این فرضیه مردود است.امروزه بیش از هشتاد درصد از وزرا و روسای مملکت همه خود شهرستانی هستند و اینکه شهرستانها هنوز که هنوز است نسبت به پایتخت از رشد کمتری برخوردارند به عدم علاقه قلبی همین مسئولین شهرستانی به زادگاه خود و همچنین سهل الوصول تر بودن اینکه شما یک شهر را آباد و همه مردم کشور را به مهاجرت بدان ترغیب کنی نسبت به اینکه تمام ۳۱ استان کشور را توسعه دهی باز میگردد.در اصل این طهرانیها هستند که بلاگیر موج سوء مدیریت در بحث آمایش سرزمینی شده اند
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار