با وجود گلایه برخی از شهروندان همدان از سختی و کدورت بالای آب، معاون بهره‌برداری آبفای همدان از سلامت، بهداشتی بودن و استاندارد آب همدان اطمینان خاطر داد.
کد خبر: ۶۰۵۹۷۶
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۱ 15 May 2018
با وجود گلایه برخی از شهروندان همدان از سختی و کدورت بالای آب، معاون بهره‌برداری آبفای همدان از سلامت، بهداشتی بودن و استاندارد آب همدان اطمینان خاطر داد.

به گزارش فارس، عده‌ای از شهروندان منطقه شهرک مدرس همدان در تماسی با خبرگزاری فارس از اداره آب و فاضلاب شهری گله‌مند بودند، زیرا این شهرک سال‌هاست با شروع فصل گرما و امسال بسیار از زودتر از موعد سال‌های قبل از ساعت ۱۱ شب تا قبل از اذان صبح با قطعی آب مواجه است در حالی که در این زمان دیگر نقاط شهر آب دارند.

از طرفی دیگر اهالی این منطقه معترض بودند که آب شهرک سختی بسیار بالایی دارد و معتقد بودند آب شهرک از چاه‌های شهرستان بهار تأمین شده که در نزدیکی چاه‌های فاضلاب است و این خود موضوعی برای بالا رفتن آلودگی شیمیایی و میکروبی آب چاه‌های بهار و به تبع آن شهرک مدرس می‌شود.

این شهروندان با نشان دادن داخل کتری و سماور و جرم بالایی که رسوب کرده گله‌مند بودند که بار‌ها این مطالب را به آبفای همدان اطلاع داده‌اند، اما جواب قانع‌کننده‌ای دریافت نکرده‌اند. از این رو امیدوار بودند با رسانه‌ای شدن این موضوع کمی از مشکلات این منطقه و مناطق شبیه شهرک مدرس مانند شیرسنگی، جاده فقیره و ... حل شود.

خبرگزاری فارس بار دیگر این موضوع را پیگیر شد تا از چند و، چون این مسئله اطلاعاتی را در اختیار شهروندان قرار دهد.

آب همدان مشکلی ندارد

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان همدان با تأکید بر اینکه در همدان آب آلوده نداریم، اظهار کرد: علاوه بر اینکه شرکت آب و فاضلاب دارای دو آزمایشگاه است که محیط زیست نیز آن را تأیید کرده و دارای دو گواهینامه ایزو ۱۷۰۲۵ و ایمنی O۱۰۰ است.

حمیدرضا نیکداد با بیان اینکه روزانه از این آب‌ها آزمایش می‌شود، گفت: مرکز بهداشت همدان نیز همه روزه از نقاط مختلف شهر نمونه‌گیری می‌کند و هیچ مورد آلودگی گزارش نشده است.

وی در خصوص اظهار برخی شهروندان مبنی بر بالابودن سختی و آهک آب همدان خاطرنشان کرد: آنچه که در آب از آن به عنوان آهک یاد می‌شود، درست نیست، زیرا این مواد املاحی است که برخی مواقع ممکن است هنگام جوش آب در کتری دیده شود که مضر نیست.

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب استان همدان در خصوص اینکه تاکنون موردی از آلودگی و مواد مشکوک در آب گزارش نشده است، افزود: اینکه گزارشی مبنی بر وجود مواد معدنی بالایی در آب شده باشد، تاکنون ثبت نشده و مواد معدنی نیز در حد استاندارد است.

وی ضمن رد این مطلب که سختی آب همدان بالاست، گفت: ۷۵ درصد آبی که وارد شهر همدان می‌شود از منابع سطحی مثل سد اکباتان، رودخانه خاکو، عباس‌آباد و دره مرادبیک است و این‌ها سختی آب بسیار پایینی دارند.

نیکداد با بیان اینکه ۲۵ درصد آب از چاه‌ها وارد شبکه توزیع می‌شود، افزود: از آب چاه نیز به صورت مجزا استفاده نمی‌شود بلکه آب چاه و آب‌های سطحی در مخازن آب مخلوط شده و پس از تصفیه وارد شبکه توزیع می‌شود.

وی با بیان اینکه این طور نیست منطقه‌ای صرفاً از آب چاه و منطقه‌ای تنها از آب‌های سطحی استفاده کند، تصریح کرد: با توجه به اینکه اکنون درصد زیادی از آبی که در سطح شهر توزیع می‌شود، از آب سطحی است، بنابراین سختی آب همدان بسیار پایین‌تر از حد مجاز است.

معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب همدان با بیان اینکه نیترات آب همدان نیز زیر ۳۵ است، افزود: حد مجاز استاندارد بیش از ۴۵ است که در همدان این میزان ۳۵ است.

سختی آب موجب ایجاد سنگ کلیه نمی‌شود

مدیر روابط عمومی و کارشناس امور آب شرکت آبفای همدان نیز گفت: تمام پارامتر‌های شیمیایی و میکروبی آب روزانه توسط آزمایشگاه مرکزی اندازه‌گیری می‌شود و در کنارشرکت آبفا، مرکز بهداشت استان هم نمونه‌های خود را در این زمینه دارد.

حمید عزیزی‌قانع با تأکید بر اینکه هیچگونه آلودگی شیمیایی و میکروبی در آب همدان وجود ندارد، افزود: اینکه گفته می‌شود سختی آب موجب ایجاد سنگ کلیه می‌شود، صحت ندارد بلکه بر اساس تحقیقات انجام شده، آب‌هایی که دارای سختی بالا هستند، موجب جلوگیری از سکته‌های قلبی می‌شود.

وی با بیان اینکه آب‌های سطحی و آب‌های زیرزمینی به صورت مخلوط تصفیه شده و در اختیار شهروندان قرار می‌گیرد، افزود: چاه‌های آب در شهرستان بهار حفاظت شده و هیچ منبع آلوده‌کننده‌ای در کنار آن نیست که گفته شود موجب آلودگی آب زیرزمینی می‌شود.

کارشناس آب شرکت آبفای همدان با اشاره به اینکه سختی آب همدان از حد متوسط نیز پایین‌تر است، گفت: به شدت استفاده از تصفیه‌کننده‌های آب خانگی را رد می‌کنیم، زیرا سیستم تصفیه‌های آب خانگی در حین تصفیه، سختی آب که برای بدن مفید است را از بین برده و فاکتور‌های شیمیایی دیگر آب را بالا می‌برد.

وی ضمن دادن اطمینان خاطر به شهروندان در خصوص اینکه آب همدان سالم بوده و هیچگونه آلودگی ندارد، گفت: شهروندان در صورت بروز هرگونه مشکلی با شماره ۱۲۲ تماس بگیرند و پس از در میان گذاشتن مشکل خود، کارشناسان آن‌ها را راهنمایی کنند.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار