چرا دولت از تولید داخلی حمایت نمی کند ؟
این حرکت خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری ست که به اقتصاد مقاومتی تاکید فراوان دارد . امیدواریم مسئولان بجای هدر دادن ارزهای دولتی برای برنج های نامرغوب خارجی از تولید داخلی مرغوب حمایت کنند
کد خبر: ۵۳۹۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۶ آذر ۱۳۹۶ - ۰۰:۴۵ 17 December 2017
به گزارش تابناک مازندران، متاسفانه دولت بجای حمایت از تولیدات داخلی مانند برنج که جزو غذای اصلی کشور است با ورود نامرغوب خارجی هم به تولید داخلی به قشر زحمتکش و مظلوم کشاورز آسیب می زند و در ضمن بیهوده ارز کشور را در مقطع حساس امروز اقتصادی کشور را بر باد می دهد .
 
 بر اساس این گزارش، طبق گزارش رسیده دولت سالانه دو برابر ظرفیت مورد نیاز کشور برنج وارد می کند که در نوع خود سوال برانگیز و در عین حال تاسف بار است .
 
پرسش این است که چرا سال پیش برنجهای اروگوئه را علیرغم آلوده بودن آنها مرغوب اعلام کردید؟
 
 طبق اطلاعات رسیده ، سرانه مصرف برنج در کشور حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن است که از این مقدار ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن در داخل کشور تولید می‌شود.
 
 واردات ۴۰۰ هزار تن برنج به داخل کشور برای برخی افراد صاحب‌منافع باز گذاشته شده که این افراد یک میلیون تن برنج وارد کشور می‌کنند و این غیر از برنج‌هایی است که به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود.
 
رئیس انجمن برنج مازندران با اشاره به رکود حاکم بر بازار برنج شمال کشور گفت: مردم نقدینگی و توان لازم برای خرید این محصول را ندارند.
 
به گزارش مقاومتی نیوز، قاسم‌زاده رئیس انجمن برنج مازندران در گفتگویی اظهار کرد: برنج کشاورزان روی دستشان مانده است و خریدار ندارد و بازار برنج شمال کشور در رکود به سر می‌برد.
 
وی افزود: این رکود البته تنها مربوط به بازار برنج کشاورزان نیست، بلکه در سایر بخش‌ها نیز مشاهده می‌شود و مردم برای خرید برنج ایرانی پول ندارند.
 
رئیس انجمن برنج مازندران ادامه داد: مردم درگذشته برنج را در اوزان ۲۰۰ تا ۳۰۰کیلوگرمی خریداری و برای مصرف  یک  سال  ذخیره  می‌کردند، اما اکنون به ۲۰ تا۳۰ کیلوگرم تنزل یافته است و مردم نقدینگی و توان لازم برای خرید این محصول را ندارند.
 
وی با اشاره به واردات برنج خارجی در حجمی بیشتر از نیاز بازار  گفت: این شرایط باعث شده که بازار برای فروش برنج ایرانی سخت‌تر شود، هرچند که بخشی از مصرف کنندگان قدرت خرید برنج ایرانی را حتی در مناطق شمالی کشور ندارند و برنج خارجی مصرف می‌کنند و در استان‌های شمالی کشور نیز شاهد ورود برنج خارجی وخرید و فروش این محصول هستیم.
 
قاسم‌زاده وضعیت تولید برنج را در سال جاری مناسب ارزیابی کرد و گفت: با توجه به اینکه کشاورزان دو بار کشت داشتند، وضعیت تولید مناسب بود، اما هزینه‌های تولید این محصول از جمله حمل‌ونقل، سوخت، نهادهای کشاورزی و هزینه‌های کارگری بالا رفته است و این نگرانی وجود دارد که در سال آینده با افزایش هزینه حامل‌های انرژی وضعیت بدتری ایجاد شود.
 
وی اضافه کرد: قیمت خرید هرکیلوکرم برنج طارم هاشمی در بازار به حدود ۱۰ هزار تومان رسیده است، درحالی‌که این محصول در گذشته  به قیمت ۱۴ هزار تومان در شمال کشور به‌دست مصرف‌کننده می‌رسید.
 
وی در بازار وضعیت خرید توافقی برنج نیز گفت: دولت در فصل برداشت، برنج کشاورزان را به قیمت ۹ هزار و ۵۰۰ تومان تا ۱۰ هزار و ۲۰۰ تومان به صورت توافقی و بر اساس کیفیت آن خریدداری می‌کرد، اما بسیاری از شالیکاران در آن مقطع به‌قصد اینکه در ماه‌های آینده محصول خود را با قیمت بالاتری به فروش می‌رسانند، محصول خود را به قیمت توافقی نفروختند که این امر خود عامل شرایط فعلی و ماندن برنج کشاورزان روی دستشان شده است.
 
به هر روی این حرکت خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری ست که به اقتصاد مقاومتی تاکید فراوان دارد . امیدواریم مسئولان بجای هدر دادن ارزهای دولتی برای برنج های نامرغوب خارجی از تولید داخلی مرغوب حمایت کنند و با کنترل صحیح و قیمت گذاری مناسب هم به فکر تولید کننده ها باشند و هم شرایطی فراهم آورند که مردم کشورمان از برنهای مرغوب بهرمند شوند .
 
 
 
 
 


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار