سرپرست سازمان اورژانس کشور از خرید ۲۰۰ موتور آمبولانس برای تهران خبر داد و گفت: هم اکنون مدت زمانی که آمبولانس اعزام می‌شود و تا وقتی که بیمار به بیمارستان تحویل داده شود و آمبولانس باز گردد معادل دو ساعت و نیم بوده که عامل اصلی آن ترافیک است.
کد خبر: ۴۴۵۸۲۲
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۶ 21 June 2017
پیرحسین کولیوند یکی از اقدامات اورژانس را بهره گیری از برنامه‌های موبایل‌های هوشمند جهت فراخوان نزدیکترین نیروهای داوطلب آموزش دیده در ارائه خدمات احیا قلبی ریوی با استفاده از دستگاه AED بیان کرد و افزود: با استفاده از نرم افزارهای قابل نصب بر روی موبایل می‌توان نزدیکترین دستگاه AED به مصدوم را شناسایی کرد.
 
سرپرست سازمان اورژانس کشور در سیصد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای شهر تهران؛ تهران را ابرشهری با جمعیت فراوان دانست و گفت: اگر جمعیت این شهر را 12 میلیون نفر برآورد کنیم و به ازای هر 16 هزار نفر یک پایگاه اورژانس در نظر بگیریم متوجه می شویم به تعداد زیادی پایگاه اورژانس نیاز است.
 
وی ضمن اشاره به ایجاد پایگاه‌های اورژانس در ایستگاه های آتش نشانی ، افزود: در حال حاضر تنها 11 پایگاه اورژانس در ایستگاههای آتش نشانی ایجاد شده است.
 
کولیوند با اشاره به وجود کمبودهایی در اورژانس، افزود: به رغم افزودن 100 دستگاه آمبولانس ما همچنان با کمبود آمبولانس مواجه هستیم و از نظر نیروی انسانی با کمبود مواجه ایم به طوریکه در حال حاضر 1500 نفر نیروی انسانی با این حجم وسیع ماموریت، در اختیار داریم.
 
وی اظهار داشت: مناسب نبودن مبلمان شهری نیز یکی دیگر از دغدغه‌های ما است چرا که انجام ماموریت‌های ما ارتباط بسیاری با مبلمان شهری از ساختمان‌ها گرفته تا المان‌های شهری دارد.
 
کولیوند یکی از مشکلات اورژانس را وجود ترافیک در مسیر بیان‌ کرد و افزود: در حال حاضر مدت زمانی که آمبولانس اعزام می‌شود و تا وقتی که بیمار به بیمارستان تحویل داده شود و آمبولانس باز گردد معادل دو ساعت و نیم بوده که عامل اصلی این زمان طولانی ترافیک است.
 
سرپرست سازمان اورژانس بر لزوم استفاده از امداد رسانی هوایی و استفاده از بالگرد تاکید کرد و افزود: استفاده از بالگرد اورژانس در شرایط ترافیک نیز می‌تواند راهگشا باشد.
 
وی با اشاره به خدمات ویژه به ناشنوایان، عنوان کرد: طی مذاکره ای با کانون و انجمن ناشنوایان، جهت خدمات فوریتهای پزشکی به ناشنوایان عزیز سامانه پیامکی ناشنوایان راه اندازی شد.
 
وی با بیان اینکه تا کنون 302 نفر از این افراد در سامانه پیامکی ناشنوایان ثبت نام کردند که بطور 24 ساعته از این خدمات بهرمند می شوند، افزود: همچنین آموزش های لازم جهت آشنایی با موارد اورژانسی و غیر اورژانسی به این افراد جهت اعزام آمبولانس، داده می شود.
 
وی تصریح کرد: در حال حاضر در سطح کشور 32 بالگرد وجود دارد که از این تعداد 2 بالگرد برای شهر تهران در نظر گرفته شده اما مشکل اصلی نبود پد هلیکوپتر است.
 
کولیوند از دیگر اقدامات اورژانس را بهره گیری از برنامه های موبایل های هوشمند جهت فراخوان نزدیکترین نیروهای داوطلب آموزش دیده در ارائه خدمات احیا قلبی ریوی با استفاده از دستگاه AED بیان کرد و افزود: با استفاده از نرم افزارهای قابل نصب بر روی موبایل می‌توان نزدیکترین دستگاه AED به مصدوم را شناسایی کرد.
 
سرپرست اورژانس کشور عنوان کرد: همچنین از طریق نرم افزارهای قابل نصب بر روی موبایل می توان با اعلام محل مصدوم نسبت به فراخوان نزدیکترین افراد آموزش دیده جهت کمک به بیمار اقدام کرد.
 
کولیوند اضافه کرد: بزرگراه های داخل و خارج شهر، مسیر های پر ترافیک میادین اصلی، برج های بلند مرتبه ای که حتی آسانسوری برای حمل مجروحان و مصدومان در آن تعبیه نشده و ورزشگاه ها بهترین جاهایی هستند که می توان در آنها اقدام به ساخت و احداث پد بالگرد کرد.
 
وی با بیان اینکه تاکنون در سطح کشور 16 هزار نفر که دچار سانحه یا عارضه شدند که توسط این بالگردها نجات یافتند، افزود: این نشان می‌دهد که امداد هوایی در نجات مصدومین کارایی دارد.
 
سرپرست اورژانس کشور افزود: یکی دیگر از مواردی که می تواند در پیک ترافیک در زمینه امداد رسانی به ما کمک کند استفاده از موتور آمبولانس‌ها است ولی متاسفانه چندین ماه هست که از این موتور آمبولانس‌ها در گمرک مانده در ماه جاری ترخیص و به ناوگان اورژانس افزوده می‌شوند و همچنین بدلیل نبود مکان برای اسکان این موتورها در پایگاه‌ها، لذا از مدیریت شهری خواستاریم که در این زمینه کمک رسانی کند.
 
وی افزود: استفاده از الکترو شوک‌های اتوماتیک در مجتمع‌ها نیز می‌تواند در امداد رسانی به بیماران موثر باشد، این امر به ویژه برای بیمارانی که دچار فیبریلاسیون قلبی هستند بسیار به کار می‌آید. این الکترو شوک‌ها هزینه چندانی ندارند و می‌توانند توسط خود مجتمع‌ها تهیه شوند. ذکر این نکته لازم است که در بسیاری از موارد بیماران قلبی بر اثر همین فیبریلاسیون جان خود را از دست می‌دهند.
 
سرپرست اورژانس کشور افزود: یکی دیگر از کمبود های ما اتوبوس آمبولانس‌ها است، در حال حاضر تنها 4 اتوبوس آمبولانس درشهر تهران در اختیار داریم که این تعداد برای شرایطی که تجمع‌های انبوه به وجود می‌آید ناکافی است.
 
وی افزود: اورژانس تهران در حادثه پلاسکو و حوادث تروریستی اخیر عملکرد خوبی داشت اما باید گفت واقعیت این است که اگر اتفاقی همزمان می‌افتاد نمی‌توانستیم امداد رسانی کنیم.
 
کولیوند در ادامه بر لزوم استفاده از خطوط ریلی در مواقع بحران تاکید کرد و‌ افزود: این مسئله در امداد رسانی اورژانس موثر است و از مدیریت شهری می‌خواهیم ساز و کاری برای این امر بیاندیشند.
 
کولیوند با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای موتور آمبولانس‌ها، افزود: اقداماتی مانند جذب نیروی انسانی ماهر از طریق گرفتن آزمون علمی و تخصصی، آموزش پیش از ورود به عملیات نیروهای جذب شده و آموزش پرسنل دیسپچ، تمهیدات لازم در خصوص خرید موتور در حال حاضر 200 دستگاه موتور آمبولانس جهت انجام خدمات فوریت‌های پزشکی در شهر تهران خریداری شده است و در حال گذراندن امور اداری است.
 
وی گفت: همچنین تهیه پروتکل تریاژ تلفنی 4 سطحی و پروتکل های موتور آمبولانس، جانمایی پایگاههای موتور آمبولانس، انعقاد تفاهمنامه همکاری با ناجا جهت استقرار نیروی عملیاتی و رفع موانع احتمالی در اماکن عمومی و میادین شلوغ برای استقرار نیرو، پایش خدمات ارائه شده نیز از اقدامات ما بوده است.
 
کولیوند عنوان کرد: با توجه به اهمیت زمان در بیماران قلبی، اقداماتی در جهت کاهش مدت زمان رسیدگی و درمان در این بیماران صورت پذیرفته است که از جمله این امکانات، اعزام این بیماران به بیمارستان‌های واجد بخش کت لب و ترمبولیتیک تراپی است که این بیمارستان‌های دارای خدمت 24 ساعت و 7 روز هفته است.
 
وی افزود: همچنین اورژانس تهران با تجهیز آمبولانس ها و موتورلانس ها به دستگاه مانیتورینگ قلبی و اخذ نوار قلب و با ایجاد زیر ساخت‌های ارتباطی جهت ارسال نوار قلب از آمبولانس به متخصص قلب مقیم در دیسپچ مرکز اورژانس تهران و با بررسی همزمان و آنلاین پزشک متخصص این موارد مدیریت می‌شود. و در صورت نیاز با بیمارستان‌های  247 (بصورت 24 ساعته در 7 روز هفته) هماهنگی‌های لازم جهت انتقال این بیماران را می‌کند و این بیماران بدون مراجعه به اورژانس بیمارستان مستقیماٌ به بخش کت لب بیمارستان جهت مدیریت زمان بیماران قلبی منتقل می‌گردند و بدین ترتیب بیمار نجات پیدا می‌کند.
 
سرپرست اورژانس کشور با اشاره به درخواست ها اظهار داشت: در بند 1 از ماده 68 قوانین شهرداری بخش مربوط به مقررات مالی، ده درصد سهم بهداری در تخصیص بودجه و اعتبارات سالیانه شهرداری در نظر گرفته شده است .
 
وی بر لزوم قرارگیری پیوست سلامت اورژانس در ضوابط صدور پروانه و صدور پایان کار ساختمان‌ها تاکید کرد و افزود: با توجه به اهمیت زمان در ارائه خدمات اورژانس و محدودیت هایی که سازمان اورژانس جهت ارائه خدمات فوریتهای پزشکی و اورژانسی با آن روبروست، رعایت استانداردهایی نظیر لزوم وجود دستگاه AED در مراکز پرتجمع نظیر فروشگاهها و مراکز تفریحی و .... در ضوابط صدور پایان کار ساختمان‌ها تحت عنوان پیوست سلامت ضروری به نظر می‌رسد.
 
کولیوند همچنین در پایان درخواست‌هایی از جمله کمک به تجهیز پایگاه‌ها، ساخت پایگاه مورد نیاز با توجه به جانمایی علمی انجام شده در سازمان اورژانس، راه اندازی پایگاه استاندارد در آتش نشانی‌ها،کمک به تامین آمبولانس، اتوبوس آمبولانس و خودروی ستادی و دیسپچ سیار، تجهیز موتورلانس به AED ،کمک به تامین نیروی عملیاتی، راه اندازی پایگاه در ایستگاه‌های مترو، نصب AED در مترو، تجهیز تله مدیسین، در نظر گرفتن کانکس کوچک برای موتورلانس‌ها، جانمایی و ساخت پد بالگرد (حداقل 32 پد فرود)، قرار گرفتن پیوست سلامت اورژانس در ضوابط صدور پایان کار ساختمان‌ها را مطرح کرد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار