فرهنگ چیزی نیست که با دستور و بخشنامه جایش را در میان زندگی مردم باز کند. این اعتقاد و عقیده خود شخص است که باید حسن و قبح چیزی را ببیند، بفهمد و اجرا کند یا از آن امتناع کند.
کد خبر: ۳۹۴۳۴۲
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۶ 13 March 2017
روز به روز بر جمعیت شهر اضافه می‌شود و افراد بیشتری شهرنشینی را بر سایر زیست‌ها ترجیح می‌دهند. توسعه بی حد و اندازه و بدون نظارت شهرها امروز با مخاطرات جدی ای همراه شده است. این مسئله فقط مربوط به کشورهای در حال توسعه نیست و حتی کشورهای اروپایی را نیز درگیر خود کرده است.

فرهنگ چیزی نیست که با دستور و بخشنامه جایش را در میان زندگی مردم باز کند. این اعتقاد و عقیده خود مردم است که باید حسن و قبح چیزی را ببیند، بفهمد و اجرا کند و یا از آن امتناع کند.

این روزها کلان شهرهای کشور با مشکلات مختلف فرهنگی و اجتماعی روبرو است. کمتر اتفاق می‌افتد که مردم از حقوقشان با خبر باشند و وظایف شهروندی‌شان را مشخصا بدانند.

وقتی می‌خواهیم سوار مترو شویم انتظار داریم تا همه به خاطر ما متراکم تر بایستند اما وقتی نوبت خودمان برای جا دادن به کسی می‌شود چنین رفتار کریمانه‌ای نداریم! این دوگانگی‌های رفتاری به تعداد بسیار زیاد در نوع روابط ما دیده می‌شود. انتظار نداریم کسی خودرویش را حتی برای دقایق کوتاهی مقابل پارکینگ خانه‌مان متوقف کند اما وقتی نوبت خودمان می‌شود، دقیقا چنین کاری می‌کنیم و با جمله «زود بر می‌گردم» یا «از دور حواسم به ماشین هست» دلمان را برای انجام رفتار بدمان راضی می‌کنیم.

در چنین اوضاعی انگار یکی باید همیشه در کنارمان باشد تا تلنگری بزند و بگوید:«اول از همه خودت!». یک ضرب المثل قدیمی در ادبیات ایران وجود دارد که می‌گوید:«یک سوزت به خودت بزن، یک جوالدوز به بقیه». این ضرب‌المثل نیز ناظر بر همین گفته است که ابتدا باید به خودمان تلنگر بزنیم و اصلاح جامعه را از اصلاح رفتار خودمان آغاز کنیم.

چند روزی است که کمپین «از خودمان شروع کنیم» در نقاط مختلف شهر تهران آغاز به کار کرده است. کمپینی که اصلاح جامعه را در اصلاح افراد می‌بیند و آنها را به انجام کارهای درست و انفرادی تشویق می‌کند.

حالا در ایام پایانی و بسیار شلوغ و پر ترافیک سال کمپین «از خودمان شروع کنیم» در 15 نقطه پر تردد شهر و 5 ایستگاه مترو برقرار شده است. این جریان با هدف توسعه و ارتقای آموزش‌های مردمی و فرهنگ‌سازی رفتارهای صحیح اجتماعی با همکاری سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و پلیس راهور تهران بزرگ برگزار می‌شود.

از دو سه روز قبل این جریان آغاز شده و تا 28 اسفند نیز ادامه خواهد داشت. در واقع در این ایام شاهد اجرای تئاترهای خیابانی خواهیم بود که بصورت مستقیم و غیر مستقیم به اعتلای فرهنگ و روابط اجتماعی مردم کمک می‌کند.

در این تئاترها رفتارهای غلط اجتماعی در حوزه ترافیک نمایش داده خواهد و البته تلاش می‌شود تا الگوی صحیح نیز معرفی شود. حریم عابر پیاده، رفتار رانندگان خودرو و موتور سیکلت در قبال خطوط سفید خیابان و عابران، روش‌های صحیح پارک خودرو و فرهنگ استفاده از حمل و نقل عمومی برای کاهش آلودگی روز افزون هوا، روش‌های درست پیاده و سوار شدن از مترو و اتوبوس و همچنین معرفی حریم سالخوردگان و افراد ناتوان در استفاده از وسایل عمومی از اهداف این طرح تعیین شده است.

آموزش نقش مهمی در کاهش تلفات انسانی و بهبود شرایط ترافیکی دارد. گفته می‌شود که ارتقای فرهنگ و رفتارهای ترافیکی از سوی شهروندان، 25 تا 30 درصد در کاهش زمان سفر و میزان ترافیک تاثیرگذار است.

«از خودمان شروع کنیم» حرکت کوچکی است اما باید پیام آن را فهمید و جدی گرفت. اگر این پیام را جدی بگیریم، در اوضاع بد و بهم ریخته دیگر حداقل شرمنده رفتارهای خودمان نخواهیم بود.
منبع: تسنیم
برچسب ها: هنر ، فرهنگ سازی
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار