تابناک: معاون فرهنگی،آموزش و پژوهش وزارت ورزش وجوانان گفت: با آماده شدن مقدمات اولیه از سوی سازمان حفاظت محیط زیست این وزارتخانه آمادگی دارد چه درسطح استانها و چه درسطح مجموعه ستاد و چه در بخش های دیگر درراه اندازی باشگاه محیط زیست وطبیعت همکاری کند.
کد خبر: ۲۳۴۸۸۸
تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۲۶ 24 May 2016

به گزارش تابناک مرکزی به نقل از  از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، نشست هم اندیشی الگوی بهینه سازی مصرف انرژی با حضور نمایندگانی از وزارتخانه های آموزش وپروش، ورزش وجوانان و نیرو به منظور بررسی تدوین الگوی مصرف انرژی واتخاذ راهکاری نیل به توسعه پایدار دردفترمعاونت آموزش وپژوهش سازمان حفاظت محیط زیست برگزارشد.

معاون آموزش وپژوهش سازمان حفاظت محیط زیست درابتدای نشست ضمن تقدیراز عملکرد دو وزارتخانه آموزش پرورش و ورزش و جوانان به موضوع تاسیس ستاد توسعه جوانان دروزارت ورزش و جوانان اشاره کردو آن را از اقدامات مثبت آن وزارتخانه برشمرد.

مظاهری همچنین از بازدید وزیر ورزش و جوانان از نمایشگاه محیط زیست در اسفندماه ۹۴ قدردانی کرد و براهمیت تاسیس باشگاه محیط زیست و طبیعت تاکیدکرد.

معاون آموزش وپژوهش سازمان حفاظت محیط زیست درادامه با اشاره به اهداف توسعه پایدار گفت: سیاست های کلی نظام درحوزه محیط زیست نیز منطبق براین اهداف توسعه پایداراست.

وی با تاکید براهمیت اجرای الگوی بهینه سازی مصرف انرژی در کشور ابراز امیدواری کرد: این نشست آغازی برای اجرای این الگو درمجموعه آموزش وپرورش و ورزشگاه ها باشد.

اهمیت محیط زیست برای وزارت ورزش وجوانان

سیدعبدالحمید احمدی معاون فرهنگی،آموزش و پژوهش وزارت ورزش وجوانان نیز دراین نشست گفت: وزارتخانه ورزش وجوانان تمام ظرفیت ها را برای حفظ محیط زیست بکارگرفته و با اعتقاد وارد شده است.

وی با اشاره به اقدامات اولیه دفترمحیط زیست وزارت ورزش، درخصوص تاسیس باشگاه محیط زیست و طبیعت هم گفت: ما توانستیم ظرفیت های فعال ورزش چه دردستگاه های ورزشی، باشگاهها، فدراسیون ها و حتی نخبگان ورزشی را به پای محیط زیست بیاوریم و این یک اتفاق مهم و بی سابقه است.

احمدی افزود: با آماده شدن مقدمات اولیه از سوی سازمان حفاظت محیط زیست این وزارتخانه آمادگی دارد چه درسطح استانها و چه درسطح مجموعه ستاد و چه در بخش های دیگر درراه اندازی باشگاه محیط زیست وطبیعت همکاری کند.

وی یادآورشد: مجموعه ورزشی آزادی که یک نماد ورزشی در ایران است، این ظرفیت را دارد که چنین اقداماتی را پیاده سازی کند ولازم است که بدانیم مراحل کار چگونه است و چه کارهایی باید انجام پذیرد و سازمان حفاظت محیط زیست چه کمک هایی می تواند داشته باشد وچه الگوهایی دراین کار در دنیا وجود دارد.

تشریح مصوبات اجلاس جهانی محیط زیست

در ادامه نشست مدیرکل توسعه پایدار و اقتصادسبز سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تاریخچه اهداف توسعه پایدار دراجلاس های جهانی گفت: بزرگ ترین اجلاسی که بعدازاجلاس عمومی سازمان ملل تشکیل می شود، اجلاس محیط زیست است که باحضور سران جهان برگزارمی شود.

زهرا جواهریان با اشاره برخی مصوبات جلاس جهانی درحوزه محیط زیست گفت: دراجلاس پاریس که سال گذشته برگزار شد تلاش می شد تا توافقی برای محدودکردن دمای کره زمین ۲ درجه حاصل شود وهرکشوری براساس تعهدات جلونرود مشمول تحریم خواهدشد وایران تعهد کرد ۴ درصد میزان انتشارگازهای گلخانه ای خود را ازمبدا سال ۲۰۱۰ کاهش دهد واگرتحریم ها را بردارند ۸ درصد نسبت به آن افزایش خواهیم داشت چون خود تحریم ها فشار زیادی را برای ما درمصرف دی اکسیدکربن تحمیل می کند.

مدیرکل توسعه پایدار سازمان محیط زیست،مصرف زیاد انرژی واستفاده ازتکنولوژی های قدیمی را ازمعضلات اصلی درکشور دانست وگفت بایدعزم ملی درکشوروجود داشته باشد. یک بخش ازآن دستگاههای متولی مثل نفت، صنعت و نیروکه روی تکنولوژی های کارمی کنند ودر بخش دیگرمربوط به فرهنگ سازی است که باید ازمنازل شروع کنیم.

جواهریان درپایان لزوم ایجاد کمیته های تخصصی توسعه پایدار در وزارتخانه ها را یادآور شد وابراز امیدواری کرد با این کمیته های تخصصی بتوانیم بر اساس اهداف توسعه پایدار جلو برویم.

درادامه نشست، مدیرکل آموزش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تقدیر ازدووزارتخانه آموزش وپروزش و ورزش وجوانان به اجرای طرح مدارس طبیعت اشاره کرد وگفت: درصورت موافقت آموزش وپرورش این طرح اجرایی خواهد شد واین جزیی از منشور مدارس جامع محیط زیستی است.

آموزش وپروش می خواهد برای محیط زیست بطور جدی کارکند

مهرزاد حمیدی معاون تربیت بدنی وسلامت وزیرآموزش وپروش نیز دراین نشست گفت: موضوع محیط زیست نه تنها یک بحث وظیفه ملی است بلکه جزسیاستهای دولت تدبیر وامید است ومحیط زیست با تنگناهایی که دولت داشت با یک دید مترقی با تمام ظرفیتی که برای دولت امکان داشت روی مندرجات برنامه ششم گنجانده شد.

وی با اشاره به اهداف اجلاس سران وتعهداتی که کشورایران انجام داده است گفت: درخصوص وظایفی که به ما برمی گشت جلساتی مختلف درحول محور محیط زیست درحوزه های مختلف تشکیل دادیم وواقعا می خواهیم برای محیط زیست کاربکنیم.

حمیدی دررابطه با اجرای طرح مدارس محیط زیستی نیزگفت: ۱۰۵ هزار مدرسه درکشور داریم وانتظار داریم سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص آموزه های محیط زیست چه دربخش انرژی چه دربخش زباله وپسماند وچه درآموزش ، نسبت به به تهیه یک دستور العمل اقدام کند تا قابل ابلاغ، پیگیری واجرا باشد.

معاون آموزش وپژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه نشست به استفاده از انرژهای نو اشاره کرد وگفت: و اظهارکرد: انرژی هایی ازجمله انرژی بادی، خورشیدی، زمین گرمایی، انرژی زیستی وانواع انرژی های مختلف زمانیکه می خواهد برای یک دستگاه دولتی استفاده شود ممکن است با مشکل اقتصادی مواجه شود ولی درنهایتاً در درازمدت که نگاه می کنیم یک درآمد خوبی دارد واین همان اقتصاد مقاومتی است.

مهناز مظاهری با اشاره به چگونگی استفاده از انرژی ها نو در دستگاههایی همچون آموزش وپرورش و ورزشگاهها اظهار داشت: با همکاری وزارت نیرو می توانیم به صورت آزمایشی دربحث آموزش وفرهنگ یک مدلی را ارائه کنیم وبه صورت آزمایشی به اجرا درآوریم.

وزارت نیرو در پی توسعه انرژی های نو

 علیرضا دائمی معاون وزیر نیرو دربرنامه ریزی واموراقتصادی نیز دراین نشست گفت: ما دروزارت نیرو چند تا وظیفه داریم یکی توسعه انرژی های نو است ودیگری آب که اهیمت فوق العاده ای دارد.

وی ادامه داد: اگرچه درزمینه های مختلف فنی دارای حداکثراطلاعات وتوانمندیها هستیم ولی به لحاظ اجتماعی بسیارضعیف است.

به گفته دائمی مدارس، دانشگاهها و ورزشگاهها می توانند مراکزی باشند که ما درتوسعه استفاده از انرژی های نو بتوانیم پیش قدم باشیم.

وی تصریح کرد: اعلام آمادگی می کنم وزارت نیرو در اجرای این طرح ها حتی اگرلازم باشد درکنارهرورزشگاه ، مدرسه ویا یک دانشگاه به نصب تجهیزات استفاده ازانرژی ها اقدام کرده و نشان دهیم که چگونه می توانیم از انرژی خورشید نیروی برق تهیه کنیم.

معاون وزیر نیرو در پایان با پیشنهاد سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر راه اندازی ۵ مدرسه و ۵ باشگاه ورزشی در روستاها و مناطق محروم با بیکارگیری از انرژی های به منظور کاهش مصرف انرژی موافقت کرد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار