مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران:
مشاور شهردار و مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با اشاره به افزایش فضاهای شهری ویژه بانوان اعلام کرد: هم اکنون ۹ بوستان ویژه بانوان در سطح پایتخت وجود دارد و تلاش می کنیم این بوستان ها را افزایش دهیم.
کد خبر: ۱۰۲۱۱۰۹
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳ 08 January 2022

به گزارش تابناک تهران، مریم اردبیلی روز شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بوستان های شهر از ظرفیت بسیار مناسبی برای ترویج نظام خانواده برخوردارند که در این مدیریت شهری از ظرفیت این اماکن تجمعی استفاده خواهد شد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره چگونگی اجرای ویژه برنامه هایی در راستای ترویج نظام خانواده در بوستان ها گفت: تلاش داریم در راستای ترویج نظام خانواده و حمایت از زنان به ویژه زنان سرپرست خانوار جشنواره هایی در بوستان ها برگزار کنیم.

مشاور شهردار تهران ادامه داد: تلاش داریم پنج تا هفت بوستان دیگر ویژه بانوان در شهر تهران ایجاد کنیم و همچنین راه اندازی بازارچه هایی مخصوص عرضه محصولات بانوان از دیگر برنامه های مدیریت شهری است.

وی تاکید کرد: ظرفیت بسیار بزرگی در شهر تهران برای زنان وجود دارد، در واقع درصد بالایی از کسانی که در سرای محلات شرکت می‌کنند، زنان هستند و این نشان می‌دهد ظرفیت زیادی برای اقدامات خانواده‌محوری در شهر وجود دارد.  

اردبیلی خاطرنشان کرد: نیمه دوم آذر ماه امسال در روز بازارها غرفه‌های موقتی در اختیار زنان سرپرست خانوار قرار گرفت و  حدود ۲۰۰ زن سرپرست خانوار در این روز بازار شرکت کردند.  

وی افزود: هم روزبازارهای موقتی داریم و هم اینکه مجوزی داده شده که روزبازارهای دائمی مانند آنچه در پارک لاله وجود دارد، در بوستان‌های دیگری هم  برای کسب و کارهای خانگی زنان احداث شود، تفاهم‌نامه‌هایی با مجموعه‌های داخل شهرداری امضا شده که هرجایی پارکی احداث شد، بخشی را به زنان سرپرست خانوار اختصاص دهیم.  

مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران با بیان اینکه ۲۲ زیرساخت شهربانو در پایتخت وجود دارد، گفت: در برخی مناطق ۲ مرکز شهربانو و در برخی مناطق مرکزی وجود ‌ندارد و حتی برخی از مراکز شهربانو ممکن است دچار رکودهایی شده باشد که در حال احیای آنها هستیم.

به گفته وی، در دوره‌هایی شاید کم توجهی به بهسازی ‌و نگهداشت این مجموعه‌ها بوده و کرونا هم مزید بر علت شده، اما اکنون و در دوره مدیریت جدید شهری و با حضور اعضای شورای شهر زیرساخت‌های مختص بانوان اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.  

اردبیلی اظهار داشت: برای افزایش فضاهای ویژه بانوان با همه مناطق مکاتبه شده که تا روز زن مراکزی که دچار مشکل هستند، رفع مشکل شده و بازگشایی شوند.

۹ بوستان ویژه بانوان در پایتخت وجود دارد

حدود ۵۰ درصد افزایش بودجه خواهیم داشت

وی در خصوص تخصیص بودجه سال آینده شهرداری تهران نیز گفت: بودجه هنوز نهایی نشده، خوشبختانه شخص شهردار تهران و اعضای کمیسیون اجتماعی شورای شهر با ما همراه هستند و قرار است اعتبارات مربوط به حوزه زنان در بودجه سال آینده شهرداری با اینکه این بودجه به شدت انقباضی خواهد بود تا حدود ۵۰ درصد نسبت به اعتبارات امسال، افزایش داشته باشد.  

اجرای پویش ریحان شهر

اردبیلی در خصوص اجرای پویش ریحان شهر نیز گفت: این پویش آغاز جدیدی بر یک فرآیند است که پیشتر هم سابقه داشته، در اقتضائات جدید و در فضایی که انقلاب وارد گام دوم شده است، لازم است ما سطح دیگری از مردمی سازی، حکمرانی و دوسویه بودن تحولات و محله محوری را لمس کرده و به سمت رفع مسائل جامعه حرکت کنیم.  

به گفته وی، در این فضا خانواده‌ها به منزله واحد کنش در جامعه هستند که از سوی زنان در خانواده‌ها شکل می‌گیرد که در واقع اگر زنان کنشگر رفع مساله شوند، بسیاری از چالش‌ها قابل حل است.

مشاور شهردار تهران تاکید کرد: مدیریت شهری برای یافتن جایگاه اصلی خود باید اقتضائات را به رسمیت بشناسد و در جای واقعی خودش قرار بگیرد و در واقع شهرداری باید تسهیل‌گر و کمک کننده این مسیر باشد.

اردبیلی با بیان اینکه نیازمند این هستیم که با چهار، پنج میلیون زن و دختر شهر تهران مسیر حل مسائل را تسریع کنیم اظهار داشت:  یکی از محورهای مهمی که می‌تواند این مسیر را روان کند، بهره‌گیری از گروه‌های کنشگری مردمی است و بهره گیری از این لایه میانی بین حاکمیت و مردم، سریعتر ما را به این هدف می‌رساند.

به گفته وی، در پویش ریحان‌شهر یک سلسله رویدادها و چندین فراخوان داریم که به هم متصل هستند و ایمان داریم که رویدادی که قرار است رخ دهد سبب می‌شود، چه زنان و دخترانی که در خانواده هستند و چه زنانی که نقش آفرینی در محیط‌های اجتماعی دارند، به دلیل ذات مربیگری زنان  توانایی این را دارند که محله‌ها و شهر را زنده کنند.

مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران پویش ریحان‌شهر را یک  جریان اجتماعی توصیف کرد و افزود: هم اکنون ۵۲ مرکز فعال و ۶۴ زیرساخت کوثر در تهران وجود دارد و قرار است  ۲۰ مرکز به این تعداد اضافه شود که سال آینده به دنبال ۲ برابر کردن مراکز کوثر هستیم.

وی با بیان اینکه شهرداری تهران بر حکمرانی خانواده‌محور یا مدیریت شهری خانواده‌محور تاکید دارد، تاکید کرد: خانواده‌ها و زنان اگر بخواهند کاری در محله انجام دهند، برای ما رسمیت دارند و نیازی به دریافت مجوز و کارهای ادارات نیست.

به گفته اردبیلی، در شهرداری عقیده داریم تهران دوستدار خانواده،  زمانی محقق می‌شود که فقط محدود به ارایه سند نباشد، بلکه در کل شهرداری باید اعمال شود و از حمل و نقل تهران دوستدار خانواده، تا خدمات شهری دوستدار خانواده باید به آن توجه شود.  

وی با بیان اینکه هم اکنون ۲ هزار گزارش درباره فضاهای ناایمن به دست ما رسیده گفت: از این میزان گزارش، بسیاری از آنها تکراری است با این حال حل آنها نیاز به تعریف پروژه دارد و ذیل معاونت شهرسازی مناطق باید اقدامات لازم انجام شود که اگر همه این موارد محقق شود و صرفا اینکه نقطه ناایمنی برای زنان در شهر وجود  نداشته باشند، یکی از پل‌ها برای رسیدن به هدف نهایی است و مراحل بعدی ایجاد حس آرامش و امنیت است.  

بکارگیری ۳۰ درصدی زنان در پست‌های مدیریتی

مدیرکل امور بانوان شهرداری تهران درباره به کارگیری ۳۰ درصدی زنان در پست‌های مدیریتی، نیز گفت: در شهرداری تهران ۱۱ هزار و ۴۰۰ پرسنل خانم داریم و طیفی از زنان متخصص که تجربیات میدانی و نظری ارزشمندی دارند و مدیران توانمند بالقوه و بالفعل هستند، وجود دارد وظیفه دارم این توانمندی را ارتقا و به مجموعه مدیران شهرداری بشناسانم.  

اردبیلی اظهار داشت: اگر فضایی حاکم شود که افراد فارغ از جنسیت و بر اساس توانمندی‌ها به کار گرفته شوند، بسیاری از مسایل قابل حل است، البته با نقطه ایده‌آل فاصله داریم اما معتقدیم نگاه زنانه می‌تواند به حل چالش‌ها در شهر کمک کند.  

در پایان این نشست خبری از پوستر پویش ریحان‌شهر رونمایی شد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار